Nuffnang Ads

Dec 21, 2011

Make over....(",)

 
 
  Saje gatei nak  test design baru ni...hehehe...berlecak-lecak ketiak tau nak tukar itu ini....ni pon dah tak daya sebab tenet sgt slow....Banyak lagi nak tempek itu ini kat belog ni tp takut berat sgt pulak....so buat mase ni rasenya yang ni dulu la...>>>ala just tambah sign bawah post ni n divider tu pon dah berlecak bagai kunun...nampok ngat pedo'oh(tipu) nyer...hehehehe....



TATA.....

 
 Tunggu entry seterusnya ya....MUAHHHH 5 juta kali!!
 
 
 







glitter-graphics.com

Dec 19, 2011

Kisah misteri........(",)

Kisah misteri yang berlaku di asrama, Kolej atau Universit. Kongsikan....
 
Ha....tu dia tajuk yang aku dgr pagi td dekat Hot FM mase on the way nak p opis...
 
Al-kisahnya....hangpa ade tak citer scary mery yang pernah berlaku dalam hidup korang atau kawan atau sedara mara korang atau adik beradik atau nenek atau mak ayah...isshhh tak kira lah pada sesape...mesti pernah dgr cerita punya....ala....macam tak biasa main citer-citer antu mase kat tempat mengaji zaman tak baligh dulu2.....nak2 mase free tggu member yang tak siap lagi mengaji tu.....malam2 la syok nak bercerita. Mase terluang bukan nya nak berzikir ke ape kan (teruk betul aku n geng2)....tp dok syok baik punya cerite hak scary mery ni dekat beranda umah tok guru mengaji....
 
Lepas citer bagai mula lah nak balik takut. Ye dak??Sedap sgt la kan citer pasal langsuir la, pasal hantu purdah la, hai berbagai hantu la pendek kate..eh aku pon mase tu dah macam wartawan tanyer itu ini....pastu kau kecut perot nak balik umah. Pastu janji sesame member jgn sesape lari mase nak balik nanti tp kau phm2 je la...janji tinggal janji sebab aku pon ikut same lari tak cecah tanah macam diaorang semua. Mula tu memang ok je jalan sesame tp sampai separuh jalan semua pakat amik langkah seribu sebab tetibe seram semacam kan....terbang-terbang tudung yang dah memang pakai senget benget tu (maklumlah mase tu tak reti nak melawa2..budak lagi kan..)...kau bayang la...dengan baju kurung, dengan tudung yang ikat belakang siap pintal-pintal lebihan ikatan tu then ikat atas kepala (macam mak2 je..bajet cun arr tu buat gtu....hehehe), dengan qurannya....ha senah...joyah...aku dah tak kira la tudung pintal ke ape ke...yang penting aku tak nak terbelakang sekali...quran kemas2 aku pelok sampai umah walaupon aku tahu tudung cun aku td merebang ntah ke mana...hebat tak aku lari?sampai tudung pon ntah ke mana...tu tandanya laju tak hengat!!! Paling malang sape yang pakai kain batik atau kain pelekat...sememangnya kain tu pakai dipinggang tp sudahnya kain batik tu sangkut kat leher....mujur la pakai seluar panjang, ye dak....haihhhh..

Tapi aku ade satu kejadian bila mana aku balik dari pasar malam. Mase tu malam la...dan kejadian tu berlaku mase zaman aku bebudak lagi la. Pergi pasar reramai tp tang nak balik tu memang asal ramai lagi..tp bila dah orang tu orang ni jumpa umah depa dulu..tak ke umah aku last sekali...so lepas member2 dah dah balik ...lastnya tinggal aku dgn member sebelah umah aku..herry nama dia. Mase reramai td tu kitaorang saje lalu ikut jauh...saje gatei kan. Padan muke aku! Mase kami berdua je tu...kami jalan la...masing2 diam..tp aku sempat la gtau member aku tu supaya dia jgn lari bila tiba kat bus sekolah depan sana tu sebabnya bawah bus tu ade anjing...kalau kau lari...nanti anjing kejar....gtu la serba sedikit aku beri arahan kat dia. Konon la kan...tp aku bukan tak tau dia tu memang jenis kaki mengusik juga...so dia pon ok je.

Eh bila dah lalu tepi bus tu...aku harap la dia tak lari...tp kebetulan pula dekat depan ckit dari bus tu ade lori....aku cam takot nak mampos kan sebab suram dan kami tak bawa lampu. Ala....lori yang angkut buah kelapa sawit tu...aku jeling member sebelah...dia cam rilek je...bila dah melewati lori tu...aku gatal g jeling lori tu....Hah senah...kau tau....aku rase nak pengsan 5juta kali kau tau!.....Tibe ade lembaga putih muncul kat tepi kepala lori tu sambil jenguk kepala....mak aiiiiiiiiiiiiiiii.....serius aku nak tercirit....nak menangis pon ade...kaki lemah noks...kalau toreh muke aku ni ntah mane perginya darah pon tak tau la...betapa nak menunjukkannya aku pucat dan terenjat!!!Mase tu kau nak bace ayat kursi pon dah terabur mana satu mula...mana satu akhir ayat....Tengah aku dok sawan sesorang tu si herry potter ni ambil langkah sejuta tinggal aku sambil menjerit!...aku ape lagi...dgn sekuat ati aku menjerit.......weyyyyyy....tggu la weyyyyy.....sambil aku lari sama la kan sambil tgn terkial-kial kaut udara, bajet buat gtu aku dapat lari dgn lebih laju...poyoosss...

Mang gila la.....sampai depan umah aku...pe sal ko tinggal aku mangkuk??hahahaha....dia bantai ketawa...aku tanyer...dia ade nampak ape2 ke....dia jawab tak nampak ape pon cuma takut anjing...Cissss....aku mati2 ingat dia lari tu sebab dia nampak ape yang aku nampak....hampeh je kan....aku pon citer la kat dia...
 ...OOOOO.....gtu la melopongnya mulut dia pas aku habis citer ape yang aku nampak tu...nasib aku lari!!jawab dia....Bole plak dia jawab cenggitu....Sudahla kau usik antu pada  geng2 mengaji aku mase balik mengaji waktu malam2 tu aku tak balas.....(mase tu rase nak cekik je dia tp sebab aku ni baik kan...jadi aku abaikan je la)>>Tp geng2 kitaorang kdg bengang gak la dgn dia sebab dia kuat mengusik...tp dah besar panjang ni...nak borak jarang sekali..hai pemalu wehh dia bila dah besar2 pada hal sebelah umah je pon..sengeh2 je la dia bila nampak aku....

Tu citer misteri yang pernah aku alami la...ntah lembaga tu orng ke ape ke aku tak pasti...siap bungkus putih lagi....haihhh..syukur aku tak pengsan 5juta kali kat ctu....kalau pengsan...sape la nak tolong kalau dah si mangkuk tingkat tu dah lari awal2....hahahaha....kalau dah takut tu..kau lari tak cecah tanah pon kau tak terasa....kau ingat, hantu je tak cecah tanah....org pon bole tau...hehehehe....








 Kalau hantu tu kiut miut cam ni agak2 kau lari tak???silap2 kau ajak dia main set2 bom2..tak pon galah panjang...baling seliper pon ok......hehehehe...
 

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails