Nuffnang Ads

May 28, 2011

Lembu Gergasi....


Korang pernah tengok tak lembu beso bapak gabak???Serius aku tak pernah tengok...lantak la org nak cakap aku jakun ke ape tp sumpah ni kali pertama aku tengok..hehehe

Aku balik Kuantan kebetulan ade Mini MAHA dekat Taman Pertanian. So kami tak lepaskan peluang la...haihhhh punye la ramai org sampai parking penuh....sepanjang jalan pon penuh keta. Nacib la kami dapat parking...kalau tak mang aku nangis guling2 kat jalan tar tuh...
Cuaca lak sungguh la panas, aku siap suh Cik Jazie payungkan aku.(sebab dia tinggi so dia kena pegang payung)-hahahahaha*ketawa jahat*



Meh tengok ni...




Sumpah! Ngeri aku....bonggol besar dah macam unta pon ader..




Sepet mate lembu neh...kikiki




Aku buat2 berani je ni tp yang kecik je so aku tak de la takut mane-eksen!






Sekali lembu tu libat ekor, mahu pengsan aku 40 hari!



Yang ni jenis ape pon aku tak tau tp dia dok usha je suar merah aku ni....mang aku awal2 sudah blah!




Cik Rusa pon ade....comel je dia...-baju kuning tu control.muhahahaha



Tengah hari panas...memang tak la aku naik...org ramai lak tu tengok...huh!Tak mau!




i Love it!!! Terutama Rose tapi Cik Jazie cakap tunggu dah dpt balik keje di Kuantan baru leh tanam ape2. Dok ulang2 gni payah katanye. Nanti pokok mati....Bestnya kalau ade Cik Bunga di rumah...leh borak2 dengan cik bunga nanti...tak sabar nak tggu.

So setakat tengok dan tak beli ape2 pon.....

*Lambatnya dapat panggilan kerja di Kuantan...kerja oh kerja...


Cut...

Ari jumaat aku kan amik cuti, puas tak tau nak buat ape sebenarnya. Aku sebenarnya tak tau Cik Jazie amik cuti gak Jumaat tu. Dia tak gtau pon. Sedar2 dia gtau dia cuti. Hehehehe...aku punya la seronot sebab aku ader kawan la. Then tetibe aku rase macam cut rambut sebab aku dah serabut dengan rambut aku. Nak je botak tp sat g orang tertukar lak mana satu aku, mana satu Cik Jazie. Hahahaha. So aku p salon yang dekat2 dengan rumah mak mentua aku. Pas Cik Jazie hantar aku, dia p cari barang ckit n dia balik umah mak dia. Lepak sana. Aku lak dok pilih2 nak wat rambut stail ape. Then aku wat la stail yang nak...

Ko gila!!!6 jam nak wat rambut aku tu...tak pernah aku wat lama2 gtu...setakat 3@4 jam biasa la..ni dah sampai 6 jam. Sehari suntuk aku kat ctu. Rupanya mak mentua aku ade kat kedai sebelah. Aku mang la tak pasan sebab pale aku di game kan oleh minah cine ni. Tu pon Cik Jazie yang cakapkan.

Then tgh syok2 nak siap rambut aku tu...tetibe hp aku bunyik katak.(tu bunyik mesej aku). Aku bukak la mesej tu..

Cik Jazie: Macam helmet je rambut...hehehe

Aku: Mana tau rambut ni macam helmet?ade kat belakang ke ni?

Cik Jazie: Mane ade, abg kat rumah lah.

Aku: Habis mana tau ni...

Cik Jazie: Saje teka...

Aku : Mane ade helmet...pandai jek.

Cik Jazie: hahahahaha.....ok lah, abg nak p cowboy jap.(cowboy tu nama pasaraya)

Aku: Hah!!ade kat cni rupanya! Ok...p lah.

Rupanya dia datang tp aku tak nampak dia sebab minah tu tak bg aku gerak sebab dia tgh letak pelembab. CIk Jazi ketawakan aku sebab dia cakap rambut aku macam helmet! Dah tu siap cakap rambut macam orang jahat yang dalam citer star wars tu...(aku tak pernah kot tgok citer tu so aku tak tau la yang mana)...




Hah hambik kau!!! Rambut mamat tu macam helmet! Cik Jazie gelak2 cakap macam tu la rambut aku...(ala...pandai jek...mane ade...penat tau buat...)






Aku berharap la muke aku jadi innocent macam ni bila dah buat rambut cenggini...hehehe




Then bila dah siap.....



-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



TARA.............











Ha hambik!!! pak mentua n kawan2 aku cakap dah macam permaisuri Mesir...tp Pak mentua aku cakap macam budak2 je muke aku...(aku rase nak melompat kejap)hahahahaha-Pasan!
Cik Jazie lak tak habis2 kutuk tp dia cakap aku macam umur 18 tahun-pengsan kejap aku 2 minit!

Cleopatra ke, helmet ke, budak 18 tahun ke,pelakon cite star wars ke, permaisuri Mesir ke dan yang sewaktu dengannya lah.....aku tak kisah tp masalahnya aku dah tak leh sanggul rambut aku!Macam lain jek muke. Macam kembang semacam...dah tu aku rase nyesal lak cut rambut depan aku tu...rimas gak la..asik peluh jek dahi. Dulu time kecik2 mang abah aku suke cut rambut depan aku tu wat cenggitu tp mase tu tak de erti rimas. Sekarang rimas aje rase dahi. Tak sabar nak tunggu rambut depan panjang....(nak buat stail lain lak!!!)-padan muke!

*Oh bahagianya dengan rambut baru...



May 26, 2011

amik cuti 2 hari....(",)



Ade jugak la dalam sebulan aku tak balik Kuantan. Lame gak tu tak jenguk suami tercinte n umahku syurgaku....nak balik sokmo makan belanje lak. So kena la aku jimat2. Kadang ade program keje jd tak leh la nak balik. So ni...gaji pon dah dapat, sabtu ahad tak de program, leh la aku amik cuti 2hari...ye dak?


Ha ari ni mang tugas aku kemas umah. Habuk dan sawang sudah bermaharaja lawak la dalam umah aku ni. Dari pagi aku proses pai tgh hari. Habuk banyak, rambut aku pon same banyak gugurnya....berpeluh2 jugak la aku....bersin tok sah cakap la...macam nak tercabot dah hidong aku ni...

Habis lap perabot kat ruang tamu, kat bilik lak. Mang berdozen habuk!!!!Kalau leh jual ni mang dah kaye aku.hahahahaha... Pas siap ngemas. Aku memasak. Tengah hari ni Cik Jazie tak balik makan so aku cekik sensorang la. Aku masak sotong masak merah. Goreng ayam (erm...ayam aku termasin ckit.-TIPU!!!masin banyak ok).....then aku buat dadih wif milk n creamy sauce...Yummmyy....

Pas tu aku sidai kain, lipat kain, sapu porch....(konon rajin sgt la tu)-Then habis semua keje, baru la aku buka lap top dan godek2 belog aku neh....erm....sweetnya kalau aku dapat keje kat Kuantan. Tak payah la aku berulang dari K.l. Nak merasa juga tinggal bersama Cik Suami kan...huhuu...ape kan daya...belum ade rezeki lagi kot. Tunggu2 jugak keje kat Kuantan kot2 ade panggil tp belom ade....

Sesape tau ade mane keje kosong kat Kuantan, sila la bgtau Suzie ok...MUahhhhhh...


*Ingat nak ajak besfren kuor jap lagi tp dia lak balik Kedah...erm nampaknya tggu Cik Suami balik petang nanti la.


Mahu out dah...nanti citer2 lagi....(mood:mula tak tau nak buat ape)




Tersusun tak???-(susun la sgt)



Redah Pangkor...(",)

Minggu2 sudah aku, k.azni n Yati a.k.a nyor g Pangkor. Mang percutian tu tak rancang pon. Tetibe pagi sabtu tu mase dok baik punye kemas rumah, k.azni bg cadangan nak p jalan Lumut. aku kate, alang2 baik p Pangkor...eH ape lagi terus ON....kita bertiga main hambik je baju sumbat dalam beg...lagi pula k.azni cakap dia nak lanje... lagi la Yahuuuuuu kan...senyum manjang je aku...kalau macam ni mang aku sanggup drive jauh pon sebab suke hati....hahahaha...LALALALALALA

Kami bertolak jam 2.30 petang coz tunggu si dak Innocent ni buat rambut...waktu tu hujan. So aku sempat lagi mencekik ubi bakar... PERGHHHH....mang feveret aku...sedap wooooo...meleleh wa cakap samu lu....







Aku mang pemandu yang berhemah sebab telah memecut 120km. Nak cepat takut Jeti tutup...huhuhu....-dimaafkan.hehehee






(kak azni n Yati)


Setelah 5 jam baru sampai coz sesat la pulak...tak kisah la asal sampai....
Kami just pergi tak deal hotel mana pon. Main pakai redah je. Buatnya jeti dah tutup mang padan ar muke kami kan....tp mujur juga la dia tutup koi 8mlm. Sampai je jeti terus beli tiket n deal bilik. Bilik satu malam ade la dalam RM97...kami dok bertiga.Ok la tu....pergi pon just satu malam je. Ah....kira ok la tu kan....yang penting kak azni lanje...hihhihi...maceh kak...nanti lanje lagi ye...




Dah malam pon....so imej pon sangat la terang kan. Maklumla kamera murah je...tak mampu nak beli dslr tu....-ade sesape nak lanje?????





Yeayyyyy!!!! sampai sudah Pangkor...



Katil tu kami kapit...leh la tiga org baring...hehehe





Ni pula mamat2 yang menyanyi time kami tgh makan...hehehe...-diaorang cari rezeki





Huh mang kami kenyang tp nak dapat makanan dan oder punyer la lama..Lama satu hal...silap satu hal....hangin satu badan kami. Nacib la kami tak bertukar jadi makhluk asing....huhuhuhu





pe2 pon licin....hahahaha






Cari ole2 tuk mak mentua...kikiki




Ni area koi 7 pagi...kami bangon awal sebab nak p sarapan n mandi lauttttttttttttt...........





Sumpah sedap kari ketam tu!!!...korang try la.Mang meletop...






hik hik hik (nak juga ketawa gatei)



Cak!!!!Besttttttttttt




Berbakat tak aku????




snorkling time.....
Best sesangattttttttttttttttttttttttttttt.....nak p lagi rasenya...








Tengok....bersungguh aku melihat alam laut sampai tak peduli ape dah...hahahahha






Tp seksa weh nak naik...banyak karang. Teritip pon banyak. Nak turun tadi pon seksa...naik pon seksa...siap berdarah kaki aku....dak 2 orang tu mang tak snorkling jadi selamat la ckit kaki depa..aku lak darah menitik2...pedih wooo...maafkan aku wahai gamat. Aku terpijak dia weh. Besar gamat tu. aku pegang. geli2 je. sian dia. sori ye.....kiter ciom awak 10x.




ce tengok batu tu....bentuk kepala buaya kan?? Mase ni kami jalan ke pulau naik bot. So abg bot tu cakap batu tu bentuk buaya bila berada belah cni dan bila kita pusing ke sebelah belakang sana pula jadi bentuk ni....meh tengok bawah....



Tara....jadi bentuk penyu....kan?kan?





Singgah lak kat Teluk Man...




Kanak2 riang...Isshhhh...ishhhhh(pada hal aku pon same.Saje tak nak masukkan pic aku yang terover bajet..hahahahhaha)




Ni dari luar bilik kami...



PALMA BEACH....TELUK NIPAH..




Ni arr teksi dia....




Sebelom balik meh soping dulu....




beli kak....jgn tak beli...hehehhee






TATA.....nak balik dah...kejap je rase..





sambil drive meh makan betik...agak2 nak berak, leh turun benti...hahahahhaha (giler!)





Best giler air kelapa....dah la paneh...mang segar giler dapat sedut air kelape tu....pai aku sakit perot sebab angin...hehehehe


BYE.....tu je aku nak citer...(",)


*Sahabat baik sukar dicari......Thanks uolls....love u!!!!-harap kita kawan sampai bila2....


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails