Nuffnang Ads

Oct 28, 2010

Teman Cik Jazie facial....

Aktiviti balik Kuantan mggu lepas...erm...pergi beli kain langsir yang tak cukup kain...then beli beg2 tuk tetamu mase kenduri nanti...dan beg tuk malam nikah...
Soknya pula sebelum balik K.l, Cik Jazie ajak teman g facial muka dia...sy dah selesai facial sebelum balik Kuantan tu hari...so giliran teman dia...sebenarnya rawatan tuk resdung sekali tu...sian cik jazie asyik bersin aja...

Ha ni la dia...pakai lilin....rawatan ni perit ckit tang mata,tekak dan lobang idong.


Rawatan lilin neh tuk matikan kuman tau...so sila bertahan untuk seketika ya....







Semekom cik..cik tdo ker???Hisshhh...da macam aper da rupa cik ni...hehehehe...sy amik gambaq cik ye...hahahahaha...nanti leh tunjuk kat anak cucu kita nanti...ngeh..ngeh..ngeh...














Bole fokus kat lobang idong tak???hahahahahhahaha...cik jgn marah ye...sy tak sengaja amik gambaq ni...kikikiki








Selesai lilin...dicuci...then letak masker...erm....nak buat aper ek sementara tunggu cik jazie neh??Kira bulu idong dia nak??huh tak mo la.....kalau makan steambot neh dap gak neh...Jom tinggal dia nak? Jap lagi kita datang semula...


Tetibe rase....
Nak...
Nyanyi....
Lalalalalala....(sambil nyanyi dengan suara yang ckup sumbang)

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-





Taraa......
siap sudah......














Eleh...kontrol la tu...hehehehehe..
Mana ada...tak baik tau....
Ye la...ye la...comei...anak saper la neh...debik ckit...hehehehehe...(sayang awak!!)




Oct 27, 2010

Menghitung Hari....bersediakah?

Bersedia InsyaAllah tapi ntah ngaper rase sayu mayu je jiwa ni...Pertamanya mngkin mengenangkan keadaan diri ni yang semakin sibuk menguruskan hal kawen...tetapi tidak sehepi gadis lain...bukan tak hepi...erm..hepi cuma sedikit sebak bila mengenangkan segalanya....

Ya...sgt sedey...sejak kecil lagi sy tak pernah rasai bahagianya kasih ibu...ibu meninggal time saye baru nak membesar..baru nak belaja bemanja...masih diribaan lagi...Now..saya dah besar dan mau kawen...segalanya persiapan kawen sy sendiri yang lakukan...dengan pertolongan Along yang banyak membantu...Trima kasih. Hanya Allah aja yang dapat balas jasa Along dan Abg Long. Sekurang2nya sy masih ada mereka ini yang banyak membantu...Juga tak lupa juga buat ibu bapa dan adik2..Thanks...

Tima Kasih juga pada encek jazie sekeluarga...Terutama encek jazie...yang hadir memberi sinar bahagia itu semula...buka hati...buka minda...berusaha, berdoa dan tawakal...=Allah pasti permudahkan. Paling penting adalah bersangka baik pada Allah....

Semoga ikatan ini...diberkati...berpanjangan di dunia dan akhirat kelak...Amin. :D
Wallahua'lam....










Oct 20, 2010

Ok ke tak??

Ha.... kali ni nak citer pasal kad kawen...mnggu sudah dah pun tempah...yang biasa2 aja...hanya 60sen satu kad....ok la kan. Tak mampu nak tempah hak mahai2...hehehehe...bila pikir2 balik...org akan buang juga nanti...sayang la plak kan kalau buat mahai2 akhirnya ke tanah jua...oleh itu saya memutuskan untuk amik kad yang biasa saja....dah siap pun kad tuh...mnggu ni bole la balik Kuantan amik kad...buat kad tu dalam 700 so dia bg satu banting free...sangat suka.....adik kedai tu minta gambar...tak da gambar yang sesuai la plak kan...tapi hentam la gambar mana ade...bg 2 gambar...satu gambar eN.Jazie...satu lagi gambar sy lah kan...tak kan gambaq org lain...haisshhhhh.....
Bila dah bg gambaq tu...selang beberapa hari adik kedai tu emel la banting tu...alamak silap ckit la...tak pe2 ckit je...adik tu pon dah ejas kan...Then dia emel semula....hehehehe...



Then ni la dia hasilnya.....













Ha ok tak?????saya tanye org di sekeliling semua cakap ok...tapi saya tgok muka saya cam kelako...macam muke gatei je sengeh gtu....muhahahaha...pucat aja.Tak pakai ape muka....huhuhuu....tapi tak pe la kot....(sedapkan ati) Korang rase ok tak????Adik kedai tu cakap kalau setuju dia nak print kan...korang rase da bole print tak??


Adehhhhhhh.....sangat suka tapi harap ok bila print..... :D

Oct 13, 2010

Bunga Rampai..Oh RAMPAI...

Salam sejahtera kalian semua....
Melihat kepada tajuk di atas....sudah pasti berkaitan dengan daun pandan kan?


Ha...oleh kerana banyak nak guna bunga rampai...sila layan pic kat bawah neh....

Banyak kan???






Encek Jazi bersungguh menolong...konon datang umah nak hantar ukuran pintu tetapi sudahnya saye dera dia wat keje2 pembersihan daun pandan neh...hahahahahahaha...(ketawa yg jahat)...


*maap ye...imej di atas tak berapa elok...hehehe




Lihat la budak tembam neh...sungguh2 menebas...muhahahaha....ni kenyang sgt ni..baru balik dari umah jiran...dia wat makan2...adoii....makan lagi????




Budak kecik ni pon nak interprem...hehehehe...tolong arrr same....banyak neh...adehhhh




eh2...lebar sengehnya....kihkihkih...cover kit gigi tuh...





Ape lagi...bila dah bersihkan....dah kering daun pandan neh...ikat2 sumbat dalam beg. Bawa balik K.l...then ni la dia tgan2 yang rajin menghiris pandan tuk dibuat rampai....tima kasih ye kawan-kawan ku.....lap u allz...


Hati2 tau..jgn hiris jari...ape saye nak jawab dgn mummy korang neh....






Hasilnya...eh tapi ni tak siap lagi ni...banyak lagi menanti dalam beg tu...hehehe




Ha....selamat menghiris untuk saya dan kawan2 yeh....hehehe

Soping2 kawen...

Salam semua kengkawan...Maaf dipinta...(sila hukum sy yang maleh berbelog neh)..Sebenarnya agak keBIZIan lately neh...tak sempat nak berbelog...kemarin dan semalam cuti pon bz menolong along menjahit langsir tuk wedding...(bukan reti mana pon saye neh just godek2 yang simple2 jek)hihihihi...siap senget2 lagi saye jahit...along cakap "tu la..terlebih terer tu yang jdi gtu" hahahaha...tak pe la kan...asal jadik...keh keh keh...
Ape pon....meh kite layan gambo soping kain langsir...








cak!!hehehe









Benornya tak leh amik gambao tau kat cni...sy tak tau pon...cek jazi tunjuk kat dinding 'NO CAMERA'....hehehe...MINTAK HALAL Ye TOKEY KEDAI....sy tak sengaje...hihihihi :D








Tengok tu...penaja berdua tu sgt seyes berbincang...sementara sy suke suki amik gambo curik...(tu sebelom sy tau tak leh amik gambo kat ctu tau) hehehehe



Bukan senang nak carik kaler kain yang sesuai....puas jugak lah berjalan2 carik pasal neh...hehehehe....ha tgok neh aper jadik kalau sandel pon haus......




tara..............














ternganga sudaaa.............






Sudahnya sy dibekalkan oleh pakcik tukang jahit tu seliper jamban neh...sy telah merayau2 seperti org giler dari satu kedai ke satu kedai kain yang lain....muke sy seperti muke org tak bersalah je kan..selambe jek pakai seliper beso neh...cek jazi ketawa sama sy...huh!























Terima kasih ye pakcik sebab bg pinjam seliper jamban ni...dan tolong jahitkan sandel sy yang ternganga tuh...













Ni la dia cek jazi (cik baby) saya...jgn muntah dulu...hahahaha...sungguh seyes menunggu sandel sy....tgok muka dia....hahahahaha....ketawakan dia...hahahahaha...Selamat menunggu ye...(macam la sy tak tggu kan) hehehe









ececece....cover2 ye perot anda itu....hehehehe





















Seterusnya perjalanan diteruskan lagi ke destinasi....aper lagi...kain langsir lagi lah!!!
ayuhhhhhhhhhh












Nampaknya Along a.k.a cik puan penaja sudah berkenan kah?hehehehe...bg sy seme santekkkkkk










Cik puan penaja sudah penin kah??mana satu mau pilih neh??ayakkkk...sy juga penin...(Lain kan muka cik puan penaja dgn sy...dia putih...sy itam...muka pon tak sama sgt kan???kan???kan??)



encek yang kat belakang tu penat kah??atau penin duit oh duit...hehehehe...eleh sebenornya saje tu sebab tau nak amik gambo...ready arr tu konon...heh heh heh...sy tau tektik anda....(Oh muke sy yang sgt la pucat....jgn la nak tawen ni...jgn la wat hal ya kulit ku...itam still..tak kesah la asal jgn kering dan naik batu bata) keh keh keh








Ini salah satu kain dipilih....
seterusnya sila lihat bawah neh......










hasil dari merayau2 bersama cik2 penaja....









tara....












Tuk bilik pengantin kaler neh....





comei tak??Biasa2 je..





ni pula tuk satu umah....





juga tuk dalam umah...




Ini pula langsir tema malam nikah...(Untuk bilik solat). Tomei tak???
















Ni lak untuk umah encek jazi ya....






Ini juga....

















Then sila lihat keratan bawah neh...sungguh menyeramkan....















Ni hasil lunch jam 5 petang...sungguh licin...tak sempat amik gambo sebelom...hahaha...selepas jek tinggal...lapo tahap gaban!!!!!Nampak tak tangan abg long tu...tersandar kekenyangan tuh....hahahhaha




Lihat la ikan bakar neh...tak da ape yang tinggal...alien2 da makan..kah kah kah...





ishh...ishhh...dasat...ni pinggan along tau...pinggan sy tak de...sy rajin g basuh terus. Rajin kan sy...mesti tokey restoren neh nak amik sy keje....hehehehee



Ha...tu la xtiviti sy balik minggu lalu...pas ader kain tu...aper lagi...tugas menjahit la plak kan...sy tolong along jahit yang senang2 jek...dop reti nak jahit yang terer2 tuh...hehehehe

SEKIAN TERIMA KASIH...... :D


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails