Nuffnang Ads

Jul 31, 2010

Sesi Merajinkan Diri yeh...

Rajin ker???hahahaha...gara-gara nak kawen, kenalah merajinkan diri dan konon mengkreatifkan diri..hihihihi...
Oh sebenarnya time cuti begini tak tau nak buat aper..ada baiknya menyiapkan kotak2 untuk tetamu nanti...so ini lah dia bahan2 utama masakan kita pada ari neh..(eh masakan ker) aper2 aje beliau neh.









So ini lah bahan2 nyer yeh...mari kita lihat seterusnya...(mungkin agak skema ayat itu..tapi tak mengapalah hentam) hehehehe









Lipat begini yeh...saye bukan lah reti mana...main2 je neh...hehehehe tapi perlu buat garisan dan ukur2 la mana patut dulu yeh sebab senang nak gunting2...tapi tak berapa kemas arr saye buat kerana tangan saye tak berapa nak seni arr....adehhhh...


























Ni bahagian yang bawah dia tau...buruknya saye buat...huhuhu






Then ni bila dah di tutup....eh tak siap lagi ni...jap ek...






Taruk reben ckit tau...








Ha macam ni la....







Gam ckit bawah dia...asal kemas...






Ha...ni lah rupenya...maap yer...tak berapa nak cantik la coz tgn neh keras semacam jek...









Eh ni tak siap lagi tau sebenarnya...

Tak siap lagi sebab nak taruk atas reben tu bentuk hati ada tulis nama si bakal pengantin...ececeehhh.....(macam mana la rupenyer ek..saye lom print lg...adehhhh...sakit pinggang tau wat benda alah neh...)



Sekian sahaja kelas kita yeh tuk ari neh (berangan jadi cikgu ginilah....muhahahaha)

Layan Perasaan...

haishhhh...jam dah menunjukkan pukol 3.53 pagi...awat nya tak tdo lagi???adehh mata tak mengantok...gara2 bace novel..sebenarnya dah lame dah tak bace novel...zaman skolah2 dolu rajin la bace...mase tuh cube suh bace buku sejarah...ha...kompom tak sampai bape minit mesti dah tertdo...sedar2 pagi sok nya buku dah koyak selai dan berkeronyok...hahahaha....
haishhh...tdo la wahai mata...mau rabak mata sok neh...mujur sok tak keje, leh lah sambong tdo...

Malam2 macam ni eh dah masuk pagi...hehehehe...bila berjaga lama mula lah pewut neh berkeroncong...adehhh...sabarrrrr suzie syuhada, jangan mengada nak makan...(teringat dalam peti ader aiskim sundae coklat beli petang td kat MCD) muhahahahaha...sabar la wahai pewut....lagi satu sepatutnya dah tak leh tdo patut2 g la wat solat tahajud ke (maaf yeh sy sedang bercuti ...tut....)hehehehe sendiri jawab...

Sambil taip catatan belog neh sambil dgr lagu (ha lagi satu nak bebel...bukan nak buka org ngaji ker)baikkkkkk(jawab sendiri)hehehehe....dan sambil chat dgn kawan baik yang jauh nun....dia kat abu dhabi dan waktu kat sane sekarang 12.05 pagi...mengikut suami yang bekerja di sana...dgn cara ini lah kami brhubung...bestnya...bila agaknya lepas pegi sane erk....(sambil berangan) huhuhuhu...

Rasenya semua tengkuk ni dah tegang...ni pasti gara2 lewat tdo...pernah dulu mase waktu belaja taip tesis sampai pagi hari...oh pagi soknya tengkuk sakit yang amat sangat...nak demam dibuatnya...(itu bukan cara yang bagus yeh...sila jgn ikot)...cukup kan tdo dan rehat maka kita akan dapat lakukan tugas dgn baik....(peringatan tuk diri)hihihi

Rasenya benti dolu takat neh...badan pon dah sakit2 neh..tengkok pon mintak berehat...nanti sambong lagi...

Jul 26, 2010

Jamuan Perpisahan...

Baru hari ni dapat upload gambo mase ari jamuan perpisahan tu hari. Tak banyak dapat upload tapi bole lah tuk ditatap...
Citer pasal jamuan perpisahan ni, sebenarnya jamuan ni adalah utk kami2 yang telah ditukarkan ke sektor2 lain dan cawangan. OH saya sangat sedey sebab nak tinggalkan bos saya...adakah bos saya sedey?(ntah2 dia cakap yahuuu
uuuuu) eh2...mana ader...bos saya baek tau....hehehehe...Meh kita saksikan muka yang sayu ini.....(fokus kat muka saya tau sebab saya tak tau muke saya nape jadi gtu bila sedey) hahahaha...


ni kak lia...lembut je akak neh..tak macam sy yang ganeh neh...hehehehe



Yang tengah2 tu lah bos sy, kak najwa...comeii kan??Yang tudung merah tu kak jud..juga sweet kan??awat yang tudung itam tu tutup pewut dgn tgn..ni mesti cover...hahahaha...dah tau dah...




haisshhh...cuber perhatikan tgn sy...huh...itu cara dan tips tuk tutup pewut yang buncit...eh lupa nak perkenalkan..yang sebelah ni yang comeii ni namanya kak ct...bukan ct nurhaliza tau...



Sekali lagi tgn saye cuber menyembunyikan sesuatu 'ITU'..hahahahaha...eh nurul pon macam sama mengambil tips saye...bagus2...nampaknya saye ader anak murid baru...





Ini lah makanan yang saye ambil...tengok..............patut la..(sila pikirkan yeh aper..hehehehe)







Oh.....sgt bertima kaceh kepada sesiapa yang bagi ini...So..sweeettttttt...siap ada nama atas tu..sayang nak makan tau...


Then...hari ni saye telah pon ditempat baru...telah meninggalkan mereka semua yang saye syg...tp bukan tak jumpa langsung tau...hihihihi...aper pon sy sgt bertima kaceh pada kak najwa selaku bos saya yang sgt memahami dan baik hati...(bukan bodek tau...betol2 neh)

Sekian dari sy....








Jul 25, 2010

Hari minggu...

Camat pagi dan Assalamualaikum...
Pada hari ini kita akan memulakan resepi istimewa kita dgn resepi sardin yeh..hahaha...eh2 muke tak basuh lg tau neh..bukan rancangan tb resepi tau...gimik jek...hahahaha...sila jgn tukar siaran tgok muke yang tak basoh neh...bangun2 terus sambar lap top..update ckit2..
Hari ni seperti biasa rutin kemas pat tido dolu, sapu2, tiop2 habuk (oh ni yang tak tahan coz i ni alah dgn habuk, encek baby dah ingatkan suh tutup idung dgn kain tp seperti biasa sy sgt degel yeh..bukan degel tp malas dan nak cepat....sudahnya idung sy mula gatal dan bersin2..) tu lah..tak mo dgr cakap somi (eh2 macam dah sah somi lak gayanya...hehehehe...silap..BAKAL OK..BAKAL....)

Hari ni nak masak per erk...adehh malas benor...kalau pewut sendiri neh rase nak masak nasi putih n telor goreng jek...isi kicap kipas udang....pergghhhh...menjilat jari...macam neh pon sedap dah...ok jugak kan..ok set jap lagi tanak beras........msak sardin ckit...muhahahahaha...encek baby sgt tak bagi makan makanan dalam tin..tak elok katanya...YA...mang diakui itu..dah lama tak makan sardin bole laaaaaaaaaaa....YES!!!

Semalam jugak boring gara2 encek baby pergi menolong kawan mahu berpindah umah (tak dapat nak sms...hihihi)Hari ni pon tak dapat sms sebab encek baby g baiki keta..Katanya keta kuar minyak itammm....(agak2 itam tu macam saya kah) hahahahahaha.....apa lah beliau neh..

Nak g window soping sengsorang, aduhai malas sungguh...sebenarnya bukan aper...takot dari window terus beli...tak mo...tak mo...kemarin aja dah beli mcm2...paling suka kasut...oh jalan punya jalan ternampak satu heel then i terus masuk kedai tuh...mase tuh kat the mall..then i try...oh sgt la tidak sesuai kerana warna kaler ijau tua...(seperti sy kah?oh tidak...saya masih muda yeh..baru 27...cakap je lah tak mo ngaku tua kan senang..hehehehe)
eh2 ader kaler itam la...aper lagi try la..wah..sgt suka...buka purse kuar la RM79.90...kecing...kecing..kecing...(gtu ker bunyi duit kuar???macam KENCING jek bunyinya)hahahaha...sengal!(merujuk kepada diri sendiri yeh)

Seperti biasa encek baby dapat tau aper barang yang dibeli...then cakap..."aikk bulan lepas kan dah abang beli..nanti bole tak tolong kumpulkan semua kasut yang abang beli"...saya menjawab.."kenapa?"...dia jawab..."abang nak beli almari kasut sayang...senang nak pakai amik aje dalam tu nanti"...hati sy sgt berbunga riang mendengarnya....tp dalam hati terlintas gak...eh dia perli aku ker aper....hahahahaha....aper pon maceh yeh encek baby baik hati belikan kasut yang semua2 tuh...yang tak terkira banyaknya...walopon ader yang baru sekali pakai dah rosak....bukan dek kerana ganas tp kerana keadaan sekeliling yang membuat kasut tu rosak...huhuuuhu....(eh tp nanti g hanto beiki ye...juga merujuk kepada diri sendiri)

Malam semalam plak teman kawan cari skirt labuh kat midvaly...Oh berkenan kat satu kasut tuh tp terpaksa jeling-jeling sampai nak naik juling....berlalu sepi ajer tepi kasut tuh (takot terbeli..oh sy memang penggemar kasut yeh...tp pakainya tak semua...ikut event la kalau pakai pon...g keje still pakai sendel...sebab lenguh pakai heel nak jalan kaki ke LRT..tp kat opis mang spare kasut takot ader aper2 yang memerlukan kita tampil sopan dan anggun..ecececehhhh..)HUH mengada betoi ye awak ni CIK SUZIE SYUHADA...hihihihi

Lupa nak citer...malam td sy tak mimpi ngeri lg...malam kemarin mimpi agak ngeri..mimpi kawen...tapi pengantin lakinya bukan encek baby sebaliknya org lain....sy kenal owang tuh.....TIDAKKKKKKKKKKK....nasib la ianya sekadar mimpi dan mainan tdo....

Citer pasal kawen...ada benda lagi tak setel...Oh encek baby dah banyak kali tanyer sy baju nikah sy da tempah lom...BELOM lagi jawap sy...dia punyer baju dah hampir siap....eh CIK SUZIE SYUHADA...pergi cepat tempah baju nikah tu...kamu jgn nak malas2..(juga merujuk kepada diri sendiri)

Sebenarnya...sy sgt buntu...sy nak pakai tudung nikah ala gipsi...oh sgt comei pada sy...mak andam sy cakap..takot muka sy bulat sebab muka sy sememangnya bulat...tp selama sy g keje pon sy selesa pakai sebegitu...(oh...macam mana ni)

Kotak gift banyak lagi tak siap...adehhh malas nya nak melipat2....kena ader mood best baru best nak buat..hehehehe...(eleh dah dekat kang menggelabah...jgn nak tggu mud2 bagai...sila buat yeh CIK SUZIE SYUHADA...) hehehehehe
BAIKKK LAH.......(hahahaha..jawab sendiri ye..)

Jom..saya nak g masak nasik...sidai kain...angkat kain...lipat kain...dok pan tb...makan...tdo...hahahahha...nanti sambong lagi k...muaaahhhhhhhh...

Jul 19, 2010

Tempat Keje Baru...

Lama tul tak berbelog...kes aper tah jadi malas gni...maaf la yek kepada sesiapa yang buka belog neh tp kosong...tuan badan sangat bz...mula bz menyetelkan keje yang belom setel..keje opis kena setelkan maklumlah nanti saya dah tukar ke sektor baru dan Unit baru...bz ngemas meja dan barang2 semua...dah demam plak baru-baru ni. Kira 4 5 ari gak la demam nya....ni tinggal batok2 aje...tp kadang datang sakit pale tuh tak tahan...

Ari neh dah setat kat pat keje baru...dah tak duduk hq...dok cawangan tp still dalam k.l lagi lah...ape nak buat ek...bos baru suh cari maklumat ckit..tp dalam cari neh sempat lg la update belog...hehehehe...sian belog neh...lama ngat tinggal...habis semua berhabuk bagai...hahahaha...jgn marah bos yeh...curi tulang ckit jek..tak banyak.

Pagi tadi punya semangat g keje..sampai opis koi 7.10..punya lah awal, opis tak buka lagi...tercongok la tgu..hahahaha...alih-alih saye g bahan makan kat restoren bawah neh..tak best langsung lepak makan sowang-sowang...rase bersawang je kepala...lastnya habiskan mase men sms dgn encek baby...7.45 terus blah naik atas semula...aikkkkkkk.....tak buka lg...rupanya akak tu tak sampai lg..then kami yang ader pan muka pintu tu tercongok la plak kan...huhuhuhu.....

Tak lama tu pintu dah buka...terus cari port nak dok...then aper lagi...terus je saye promote kuih raye...hahahahahahaha.....along yang buat kuih raye tiap2 tahun...so dia suh jual kat opis gak...ape lg....jual jgn tak jual...hahahaha...dapnya makan kuih sample...muhahahahaha...

sambong nanti la plak...nak sambong keje doluuuuu...daa...........
 (Ntah pe2 je entry aku ni)



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails