Nuffnang Ads

Nov 21, 2011

Surprise la konon..tehehehe....(",)





Setahun bersama...masih banyak tahun yang perlu ditempuhi....harus bertolak ansur dan saling menghormati.....

Nak sambung cerita aku nak buat surprise kunun2 tu...kan baru ni aku ade citer pasal nak buat surprise pada Cik Jazie.(Yang aku amik cuti Jumaat then dia tak tau tu). Gini kisahnya...petang khamis tu aku dah get ready beg aku nak balik Kuantan. Beg galas 1, beg hadiah 2.>>(bos aku bg hadiah...1 lagi tu aku nak kasik Cik Jazie)..

Petang tu aku naik bus kat pekeliling(seperti biasa la). Selalu aku dgn Cik Jazie ni memang bersms. Tu yang aku risau sebabnya dia mesti tanyer ade kat mane.?Dah sampai umah ker?Dah makan ker?Dah mandi ker?...selalunya aku kalau dah sampai umah mesti bgtau dia yang aku dah sampai umah.

Kebetulan pula dia tak tanyer so aku pon tak bg la mesej aku dah sampai umah ke belom, aku just mesej borak2perkara lain (dalam hati aku harap dia tak tanyer aku ade kat mane...ye la kan..aku takut gak menipu ni..Niat aku bukan nak nipu..just nak surprise je)...so bila dah borak2...taip mesej sampai sakit2 tengkuk(sejukkkk econ bus lagi...tahap nak terkencing!)...then dia tanyer ade kat mana?aku?hehehe...aku terus senyap tak balas mesej dia....

Pastu bila dah sampai area jaya gading (salah satu tempat di Kuantan)...aku pk semula kan..kalau aku nak jalan kaki masuk ke taman perumahan mak dia tu jauh ke dalam, aku lak nak terkencing...aku rase macam tak jadi je aku nak berjalan balik ke rumah...aku bajet nak ketuk pintu umah then bila dia buka pintu ,dia tgok aku...sudahnya tak jadi sebab aku call je dia suruh amik aku kat bus stop...

Bini: hello baby(eh jap...jgn muntah sebb aku mang suke panggil dia gtu..ikut suke aku je nak panggil dia pe, tp selalu panggil yang elok2 la)[tp ade sekali aku panggil BAN, dia tonyoh manje pale aku]hahaha...>>tu nama kawan2 dia panggil<

....bole amik tak kat depan?

Laki: depan mana?

Bini: Depan ni la...Taman Tas kat bus stop...(mase tu dalam bus lagi...tp dah dekat nak sampai taman tas)

Laki: Aik balik ke?

Bini: ha'ah...amik ek

Laki: Tipu.....

Bini: Mana ade tipu....betul2 ni...ni bukan cubaan.

Laki: kat mana ni?

Bini: dekat nak sampai dah ni...

Laki: patut la tak jawab td ade kat mane...hehehe

Bini: hehehe...cepat ek...nak terkencing ni..kang orang kencing berdiri kang.....

Laki: Ok2....

Aku siap2 gtau driver bus...bila dah turun tu...aku tengok diri aku sendiri...dah macam orang berpantang..dengan stokin bagai(al-maklumlah...dalam bus sejukkk tahap beku)

Aku tggu la dia dengan penuh sabar denagn beg sane sini macam baru balik dari menjual kat pasar tani.

Tak lama tu dia datang dengan BMX(basikal)>>>heh tipu je

Dia naik kapcai dia....kepeh..kepeh.. dan aku terus meloncat naik moto..(hebat tak aku)

Mujur la dia tak tanyer lebih2 brg pe bawak banyak ngat...aku just jawap kasut (aku tak tipu ok..mang aku bawak balik heel aku yang melambak2 tak pakai tu).

Balik2 tu aku terus masuk toilet la...Mak mentua aku yang terlelap pan tv tu terkejut tengok aku..hehehe peace!

Cik Jazie pon kemas2 nak balik umah kami pula...

So malam tu kami buka hadiah yang bos comel aku bg tu...aku suh Cik Jazie je yang bukakan sebab aku dah tau hadiah ape sebab bos aku yang bayarkan.(konon aku nak hadiahkan dia menda tu tp sudahnya bos hadiahkan)...

Cik Jazie sambil buka sambil dia teka-teki ape ade dalam tu..semua dia cakap semua salah...bila dia tgok DVD player dia suke sgt sbb DVD dia yang lama tu rosak...ape lagi....malam tu gak dia pasang.

Hadiah yang aku nak bg dia...aku simpan dalam almari. Aku ingat nak bg sok kan hari. Malam besok tu pas kami dinner...(hadiah dia awal2 aku letak dalam bilik atas bantal dia sebelum kami kuar dinner)

...terus balik umah bawak balik DVD alamak toyol dan Conan. Hajat nak menonton movie batal sebb aku mcm nak tgok gune DVD baru...keh keh keh

Aku tggu dia masuk bilik....haih...lame pulak dia nak bole masuk..aku tak nak la masuk dulu...nanti tak surprise la....bila dia melangkah ke bilik, aku dok pasang tv..(saje lengah2..hehehe)....

Aku skodeng kat langsir bilik...dia nampak hadiah atas bantal dia...dia tengok dan tak berani nak pegang kot...aku pon masuk bilik sengeh2...dia tanye sape punya..aku jawap abg punye lah...bukan lah..

erm wangi...........perfume satu set...wangi tak?hehehe

Dia tanyer harga>>>mang tak la nak jawab jujur kan...mahai bukan ukuran..jnji ikhlas..hehehe

Tak kira apa jua pemberian...kecil atau besar...murah atau mahal...asalkan ikhlas...ape yang penting...kasih sayang...cinta...semuanya kerana Allah...

Selamat Ulang tahun perkahwinan Sayang.....






*Tq so much Kak GG for the gift!We love it....

Nov 15, 2011

Sesaje je.....(",)



Sebenarnya tak de ape pon..saje je tempek gambar kawen ni dalam entri ni sebab Jumaat ni (18.11.2011) genap setahun kawen. Saje amik mood kate orang..heh heh heh...kira enibeseri pertama la ni...mohon agar kekal berpanjangan...amin...(Sila tadah tangan amin tau)


Suzie dah amik cuti Jumaat ni..nak balik Kuantan la ingat Khamis lepas waktu kerja...Cik Jazie tak tau lagi ni Suzie cuti...nak gtau dia ke tak ek?erm...(konon nak surprise kan dia tp Suzie sampai malam bute tu kat Kuantan...takut lak nak lalu jalan gelap tu, mahu kecut perut!)erm..tengok nanti macam mana. Trun bus nanti tawakal je la kot..(ye la tu)..hehehe...silap2 Cik Jazie dah tahu..

Semalam nyaris kantoi sebab dok ralit bercerita pasal interbiu kerja ari sok (rabu)..Suzie citer kat dia interbiu mendadak, baru tahu. Suzie cakap la kalau interbiu ari Jumaat ok lah sebab Suzie cuti Jumaat..ALAMAKKKK.....dalam ati..kantoiii...Cik Jazie pon senyap je then ntah macam mane dapat akal sat...bukan niat nak menipu tp Suzie konon nak surprisekan dia je tp Suzie rase kan dia cam tau2 la...sebab dia mesej Suzie "Sebenarnya syg ni balik hari ape?"....Nah!ayat tu berbau syak tau..macam tau2 jek puteri dia ni sedang menipu sunat...ala...kena jawab ker?tak surprise la...orang bajet nak terjojol pan pintu then peace bila dia buka pintu..hehehehe.(sekali mak buka)hahahaha

Nak lebih dramatik lagi...konon nak terus balik umah IS then masak2, cari kek, pasang lilin (umah biar gelap ok!Pastu kau jalan tersepak sana sini)...Then call dia cakap "abang leh balik umah IS tak sekarang?" mesti dia jawab......"kenapa?"..Pas tu ada la adegan paksa memaksa gak suruh dia datang umah IS kami. Kalau dia datang then dia buka pintu....tak ke surprise tengok kemeriahan atas meja (bajet aku masak untuk sekampung)...hehehe(tp ni bajet dia tak bace ar blog aku sebab dia bz sekarang ni)

Dok pikir jugak ni nak masak pe untuk dia.(sekali makan kat luar)..nak p animun tuk kedua kali, cuaca sekarang tak menentu lak..tp kata Cik Jazie bulan 2 dia bawa kan...wah rase nak melompat kijang....tak pe2..[sayang tggu dengan penuh sabar]>>>(ayat tu macam sopan, polos, poyos plus gedik weh)..hehehe


Sementara dok mikir ni, ape kate layan dulu la picca poyos kami kat bawah ni...mang saje tempek!Penat tau satu2 nak masukkan...tu pon tak semua..giler kalau semua 1 hari pon belum tentu habis masukkan nak2 tenet yang selow macam siput sedut....(padah cari sendiri)..





Oh dia sangat putih...
Oh ya..dalam picca ni mang aku tak masukkan pic tgn kami bersebelahan sebab serius macam taik cicak kau! Tp Cik Jazie selalu cakap...>>>[tak pe...hitam tak cepat kotor!]







MUaahhhhhh.....



TATA...nanti sambung pe jadi seterusnya.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails