Nuffnang Ads

Jul 12, 2011

Jenis darah dan peribadi korang....(",)

Assalamualaikum semua kengkawan...
Ari ni Suzie cam tertarik dengan tajuk atas tu...Suzie just google nak tau jenis-jenis darah. Suzie ni darah AB ok. So meh kita check keperibadian melalui darah...Korang nak check sekali darah korang meh la...kesahihannya Suzie tak dapat la nak pastikan tapi menurut sumber yang Suzie baca ni dia cakap menurut salah sebuah institut di Jepun, kajian yang dilakukan ke atas jenis-jenis darah yang mengalir di dalam tubuh manusia ternyata mampu memberi gambaran terdekat mengenai keperibadian individu itu sendiri....Ha gtu la kiranya. So meh ler kita check sesame ek.

DARAH 'O '

Individu yang memiliki jenis darah dari kategori ini disifatkansebagai individu yang setia, sabar dan sentiasa yakin terhadap
keupayaan dan kebolehan diri sendiri. Selain itu individu dari
kategori ini juga sering bersifat ingin menjadi ketua walau dalam apa
jua perkara yang ingin dilakukan khususnya yang melibatkan kerja-kerja
berkumpulan.

Sekiranya menginginkan sesuatu, kamu akan berusaha untuk mencapai
matlamat tersebut walau dalam apa cara sekalipun. Ada kalanya kamu
dikatakan memiliki sifat cemburu yang agak kuat. Selain itu kamu juga
terlalu serius dalam persaingan sehinggakan ia mampu memberikan
tekanan kepada diri kamu sendiri. Oleh yang demikian kamu harus lebih
bijak mengawal emosi diri mu agar tidak dikuasai dengan tekanan.

DARAH 'A '

Keharmonian dan keamanan adalah matlamat utama dalam hidup kamu. Kamu
gemar melakukan kerja-kerja secara berkumpulan dan kamu juga gemar
melibatkan diri dengan berpersatuan. Kamu bijak bergaul dengan
individu disekeliling mu dan ternyata mereka juga sentiasa berasa
senang untuk bekerjasama dengan mu. Sikap sensitif, sabar, dan
bertimbang rasa yang ada dalam diri kamu itu melambangkan bahawa kamu
tergolong dalam kategori individu yang memiliki keperibadian
penyayang. Walau bagaimanapun ada kalanya kamu agak degil dan terlalu
kuat bekerja sehinggakan tidak mengendahkan langsung waktu untukberehat. Kamu harus ingat, kesihatan juga perlu diutamakan. Jangan
kerana terlalu leka dengan kerja-kerja kamu itu, kesihatan diri pula
yang terabai.

DARAH ‘ B’


Sempoi! Itulah ungkapan yang paling rapat dengan mu. Kamu lebih selesa
dengan kesederhanaan. Dalam perhubungan pula kamu adalah individu yang
terlalu jujur dan lebih gemar berterus terang dalam apa jua perkara.
Dalam melaksanakan sesuatu tugasan yang diberikan, kamu lebih gemar
melaksanakannya dengan cara kamu sendiri. Kamu adalah individu yang
kreatif dan fleksibel, mudah bagi diri kamu untuk meletakkan diri
sendiri dalam apa jua situasi mahupun kelompok golongan tertentu. Kamu
adalah individu yang bijak bersosial. Namun ada kalanya sikap kamu
yang gemar berdikari dan tidak gemar meminta bantuan orang lain itu,
mampu mendatangkan masalah buat diri mu dan sekali gus memperlihatkan
kelemahan pada diri sendiri. Kamu harus ingat bahawa, tidak semua
perkara kita boleh menyelesaikannya secara bersendirian.

DARAH ‘AB ‘


Tenang dan bijak mengawal emosi, itulah keperibadian yang jelas
terpancar dalam diri individu yang tergolong dalam kategori darah
berjenis AB ini. Kamu juga sentiasa menghormati orang lain dan ini
menjadikan individu yang berada di sekeliling mu berasa selesa untuk
berdampingan dengan mu. Kamu juga memiliki sikap humor semula jadi
dalam diri dan sentiasa bersikap menghiburkan dan ceria. Na
mun ada
satu perkara yang harus kamu perbaiki dalam diri kamu itu. Kamu perlu
lebih bijak dan berani untuk membuat keputusan sendiri. Jangan biarkan
orang lain membuat keputusan untuk diri kamu sendiri. >>>> Ni darah Suzie ni..hehehehe (pasan kejap)

Tapi bila tengok darah AB jenis cenggitu, mang banyak betul jugak apa yang dikatakan tu sikap Suzie. Yang baik kita buat lagi baik ye dak?Yang tak elok kita tinggalkan. Betul kan? Tapi macam nak kembang semangkuk lak!(oiiiii...jangan riak oiii)



Selamat mengecheck ye korang....TATA.

Jul 11, 2011

Aku dan encek kambing....

Jumaat dua tiga hari lepas aku balik Kuantan...so Sabtu aku just lepak jek kat umah dengan encik Jazie....aku macam bosan pula kat tv cam tak menarik mana la citer...Cik Jazie lak tengah pulun main game zombie....(haih...mang semangat benor muke dia)....aku lak tak tahu nak wat ape...kejap dok atas kusi...kejap kang dok bawah...kejap kang aku tongkat dagu sambil tgk cik Jazie main game...kejap kang aku dok bukak peti sambil amik hawa sejuk dari peti (bukan amik barang pon!mahu rosak peti ais kalau macam ni...nak tgu econ lambat lagi)...pastu aku dok sandar kat dinding dapur..(tak da motif)...mungkin aku belaja nak jadi spiderwoman..(maybe!)..Sungguh boring tahap cipan lor!
Then aku masuk bilik...try golek2..huh mang tak leh la..rimas!Pas tu aku kuar semula g ke ruang tamu...Cik Jazie still main game. Bosan yang amat then aku try kira semut api yang ada..(tipu!)


Tetiba......


Cik Jazie: Sayang....jom kiter g pantai...kiter g kelah. Bole abg mancing sekali...


Aku budak baik: JOM!!!!...(mang dasar puaka la aku xcited kan..macam nak melompat aku. Mungkin Cik Jazie tahu aku bosan). Eh tapi....kita nak bawak bekal ape?Nasi tak masak lagi...


Cik Jazie: Mee goreng td kan ade lagi (oh...aku goreng mee basah je pagi td)


Aku budak baik: Ok baik.....(lalalalala...sambil aku berjalan ke dapur nak kemas keperluan untuk bersantai2)



Dengan muke aku yang tak berbedaknya...menonong jek aku masuk keta..kikiki...ni semangat namanya....Bagus!Sunblok juga tak pakai!
Dekat je pon pantai dengan umah...so aku cincai je la....Sesampai tu Cik Jazie dok betulkan joran dia...Ni la first time p kelah dengan Cik Jazie selepas berkahwin...seronot weh...aku cam nak mandi pantai.....rase lame dah aku mandi laut ni...(kononnya la)
Then sementara Cik Jazie betulkan joran dia tu...sempat la jugak aku mencekik sepinggan mee...lepas siap keje dia, dia pon join aku makan....




Tengok muke wallnut aku..(cik jazie gelarkan aku wallnut gara2 pp aku tembam macam walnut game zombie!)

Tp tak lama tu dia nak uu..uukk...(berak!)Dah la tak da tandas ctu...aku bg cadangan p cari je surau terdekat tp dia cakap macam tak sempat dah..(cik jazie mang perot sensitip ckit)...
Habis tu macam mana?Aku tanyer dia...
Cik Jazie terus bukak baju then terjun laut....(Aku rase dia uuu...ukkk dalam tu, terus aku terbantut nak mandi laut!)....

Dari jauh dia lambai2 tangan kat aku...nak suh aku join sekaki kan...tak nak arrr....takut taikkk timbul!...dia jawap tak de la....huhuhuu...

Then korang tau tak...sedap2 aku dok layan SS(Syok sendiri) amik gambar, tak sedar encik kambing datang dari belakang. Mang baik punyer arr dia sergah aku......makk aiiiii terkejut aku sampai aku tersnap muke dia....





Nah! Ni dia.....









Kuyu jek muke dia...raih simpati aku la tu...hehehe. Dari jauh dengar Cik Jazie jerit...dia suh aku halau je kambing tu...ok....Syuhhh...syuhhhh...syuhhhh....sambil tangan aku halau2 kambing tu (mang tak de bakat langsung halau kambing cenggitu!)....oleh kerana aku halau lemah gemalai...eh2...cik kambing cam best je makin datang dekat kat aku cam nak tumpang bersila sekaki kat aku ni....*meh cni nak suapkan mee*....

Citer pasal encek kambing, teringat pula aku pada seorang kawan aku time sekolah dulu. Aku dok asrama dulu. Aku dengan kawan aku tu bawak roti then makan2 kat kerusi yang sedia kat luar hostel tu...kira tempat lepaking kitaorang arr...sambil beborak sambil makan roti...kawan aku lak sambil borak tu tgn terjulur je, sedar2 ade encek kambing ragut roti. Kawan aku punyer lah terkejut sampai dia tertampo encek kambing tu sambil kat mulot encek kambing tu ade lagi roti terjuntai2...terkulat2 aku tengok muke encek kambing....aku cakap: Gila ko tampo dia! (sambil aku tahan gelak!)....mang sian kambing beliau itu. Beliau kena tampo@pelempang...kalau ingat2 aku senyum sorang sebab lucu jugak walaupon aku sian pada beliau.

Pastu Cik Jazie datang...dia suh aku berkemas masuk barang dalam keta then join p mandi laut...
Sempat juga aku lambai cik kambing dan bg flying kiss kat beliau....tata cik kambing...nanti jumpe lagi...kikikiki







Then Sempat la aku snap pic ni sebelum aku p mandi...















Syok2 mandi tetiba kan.....badan aku bertukar jadi sasa....aku nak sasau weh kejap.....aku mula rase berkeringat....aku mula takut....korang tgok bawah....



-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-






Taraaaaa......

hehehehehe......

*Gurau aje...hehehe







Aku tengok bukan sasa dah tapi dah macam penyu jek....kih kih kih




Then lepas siap2 mandi tu kami terus ke bandar beli tiket tuk nonton movie...12.15am tiket tu...dah lame tak nonton memalam...eh...pepagi bute!...kemudian terus balik umah
sebab nak tgu movie lambat lagi...



JOM....bersiap2...

Aku baru nak p tengok Transformers....(ketinggalan betul!)...tak pe la...sebenarnya dah lame sgt tak midnite....Cik Jazie yang bg cadangan...ape lagiiiii....moh le!......(^____^)









Sudahnya aku terlelap kejap weh!Sedar2 pon sebab Encek Jazie jentik hidung Suzie.....terus segar mate then tgok citer pai habis!



TATA......LoVe u olls....















Jul 8, 2011

Yesss!!! Akhirnya....

Sangat sadis untuk diri sendiri. Nak citer pasal pg td...Sebenarnya seminggu ni badan tak bape sihat gara-gara tonsil yang baru nak menetas lagi satu. Sudah tanggung 1 sudahnya mahu tumbuh lagi 1. Oh sungguh tidak suke dengan keadaan ini sebab sakitnya...aduyaiiiii...
Pagi tadi aku berjaya mengeluarkan kahak (mungkin agak geli ckit citer neh). Benornya untuk pengetahuan aku ni tak pernah mengeluarkan kahak. Kalau dijangkiti batuk, kebiasaannya makan ubat dan *k akan reda sendiri je. Tp pg td ntah macam mana aku berusaha buat2 batuk untuk mngeluarkan benda alah tuh. Punya lah seksa....dulu pernah buat tp tak pernah berjaya...huhuhuhu...dan sgt sadisnya juga air liur juga aku tak pernah ludah. Ludah merata-rata sah2 la tak pernah kan...Aku cuma bole ludah time aku gosok gg je.

Pernah suami aku suh aku blaja keluarkan benda alah tu...tp aku tak reti weh...batuk2 dapat dgr gelodak tu tp aku tak reti cara nak keluarkan dia. Suami aku ade ajar then cube buat tp......satu hapah pon tak de kuar...tp pagi td aku berjaya buat walaupon secotet je yang kuarnya...tak kisah la...asal aku dah berjaya selama aku hidup ni....hahahahaha..beria aku mesej kat en.suami cerita aku dah berjaya....hahahahaa. Sangat la teruja sebab dari kecik sampai la aku besar gajah ni, memang aku tak pernah meludah atau mengeluarkan benda alah tu...semuanya akan reda sendiri.....(sgt kesian)...lagipun aku geli nak meludah...(tp gosok gg tak pe lak)...serius aku mang geli kalau sesape ludah...tiba aku jalan kaki ade orang ludah2...aku rase macam sgt pengotos itu olang! Then...aku juga susah nak muntah...sebab aku fobia dengan muntah...sangat takut kalau rase nak muntah xcually...

Whatever....yang penting aku hepi today...wakakakaka
Meh makan ABC spesel meh.....(budak degel...tak sihat tapi masih makan ais...)

*ais krim elok ape untuk sesape yang menghidap tonsil!







LinkWithin

Related Posts with Thumbnails