Nuffnang Ads

Dec 21, 2011

Make over....(",)

 
 
  Saje gatei nak  test design baru ni...hehehe...berlecak-lecak ketiak tau nak tukar itu ini....ni pon dah tak daya sebab tenet sgt slow....Banyak lagi nak tempek itu ini kat belog ni tp takut berat sgt pulak....so buat mase ni rasenya yang ni dulu la...>>>ala just tambah sign bawah post ni n divider tu pon dah berlecak bagai kunun...nampok ngat pedo'oh(tipu) nyer...hehehehe....



TATA.....

 
 Tunggu entry seterusnya ya....MUAHHHH 5 juta kali!!
 
 
 







glitter-graphics.com

Dec 19, 2011

Kisah misteri........(",)

Kisah misteri yang berlaku di asrama, Kolej atau Universit. Kongsikan....
 
Ha....tu dia tajuk yang aku dgr pagi td dekat Hot FM mase on the way nak p opis...
 
Al-kisahnya....hangpa ade tak citer scary mery yang pernah berlaku dalam hidup korang atau kawan atau sedara mara korang atau adik beradik atau nenek atau mak ayah...isshhh tak kira lah pada sesape...mesti pernah dgr cerita punya....ala....macam tak biasa main citer-citer antu mase kat tempat mengaji zaman tak baligh dulu2.....nak2 mase free tggu member yang tak siap lagi mengaji tu.....malam2 la syok nak bercerita. Mase terluang bukan nya nak berzikir ke ape kan (teruk betul aku n geng2)....tp dok syok baik punya cerite hak scary mery ni dekat beranda umah tok guru mengaji....
 
Lepas citer bagai mula lah nak balik takut. Ye dak??Sedap sgt la kan citer pasal langsuir la, pasal hantu purdah la, hai berbagai hantu la pendek kate..eh aku pon mase tu dah macam wartawan tanyer itu ini....pastu kau kecut perot nak balik umah. Pastu janji sesame member jgn sesape lari mase nak balik nanti tp kau phm2 je la...janji tinggal janji sebab aku pon ikut same lari tak cecah tanah macam diaorang semua. Mula tu memang ok je jalan sesame tp sampai separuh jalan semua pakat amik langkah seribu sebab tetibe seram semacam kan....terbang-terbang tudung yang dah memang pakai senget benget tu (maklumlah mase tu tak reti nak melawa2..budak lagi kan..)...kau bayang la...dengan baju kurung, dengan tudung yang ikat belakang siap pintal-pintal lebihan ikatan tu then ikat atas kepala (macam mak2 je..bajet cun arr tu buat gtu....hehehe), dengan qurannya....ha senah...joyah...aku dah tak kira la tudung pintal ke ape ke...yang penting aku tak nak terbelakang sekali...quran kemas2 aku pelok sampai umah walaupon aku tahu tudung cun aku td merebang ntah ke mana...hebat tak aku lari?sampai tudung pon ntah ke mana...tu tandanya laju tak hengat!!! Paling malang sape yang pakai kain batik atau kain pelekat...sememangnya kain tu pakai dipinggang tp sudahnya kain batik tu sangkut kat leher....mujur la pakai seluar panjang, ye dak....haihhhh..

Tapi aku ade satu kejadian bila mana aku balik dari pasar malam. Mase tu malam la...dan kejadian tu berlaku mase zaman aku bebudak lagi la. Pergi pasar reramai tp tang nak balik tu memang asal ramai lagi..tp bila dah orang tu orang ni jumpa umah depa dulu..tak ke umah aku last sekali...so lepas member2 dah dah balik ...lastnya tinggal aku dgn member sebelah umah aku..herry nama dia. Mase reramai td tu kitaorang saje lalu ikut jauh...saje gatei kan. Padan muke aku! Mase kami berdua je tu...kami jalan la...masing2 diam..tp aku sempat la gtau member aku tu supaya dia jgn lari bila tiba kat bus sekolah depan sana tu sebabnya bawah bus tu ade anjing...kalau kau lari...nanti anjing kejar....gtu la serba sedikit aku beri arahan kat dia. Konon la kan...tp aku bukan tak tau dia tu memang jenis kaki mengusik juga...so dia pon ok je.

Eh bila dah lalu tepi bus tu...aku harap la dia tak lari...tp kebetulan pula dekat depan ckit dari bus tu ade lori....aku cam takot nak mampos kan sebab suram dan kami tak bawa lampu. Ala....lori yang angkut buah kelapa sawit tu...aku jeling member sebelah...dia cam rilek je...bila dah melewati lori tu...aku gatal g jeling lori tu....Hah senah...kau tau....aku rase nak pengsan 5juta kali kau tau!.....Tibe ade lembaga putih muncul kat tepi kepala lori tu sambil jenguk kepala....mak aiiiiiiiiiiiiiiii.....serius aku nak tercirit....nak menangis pon ade...kaki lemah noks...kalau toreh muke aku ni ntah mane perginya darah pon tak tau la...betapa nak menunjukkannya aku pucat dan terenjat!!!Mase tu kau nak bace ayat kursi pon dah terabur mana satu mula...mana satu akhir ayat....Tengah aku dok sawan sesorang tu si herry potter ni ambil langkah sejuta tinggal aku sambil menjerit!...aku ape lagi...dgn sekuat ati aku menjerit.......weyyyyyy....tggu la weyyyyy.....sambil aku lari sama la kan sambil tgn terkial-kial kaut udara, bajet buat gtu aku dapat lari dgn lebih laju...poyoosss...

Mang gila la.....sampai depan umah aku...pe sal ko tinggal aku mangkuk??hahahaha....dia bantai ketawa...aku tanyer...dia ade nampak ape2 ke....dia jawab tak nampak ape pon cuma takut anjing...Cissss....aku mati2 ingat dia lari tu sebab dia nampak ape yang aku nampak....hampeh je kan....aku pon citer la kat dia...
 ...OOOOO.....gtu la melopongnya mulut dia pas aku habis citer ape yang aku nampak tu...nasib aku lari!!jawab dia....Bole plak dia jawab cenggitu....Sudahla kau usik antu pada  geng2 mengaji aku mase balik mengaji waktu malam2 tu aku tak balas.....(mase tu rase nak cekik je dia tp sebab aku ni baik kan...jadi aku abaikan je la)>>Tp geng2 kitaorang kdg bengang gak la dgn dia sebab dia kuat mengusik...tp dah besar panjang ni...nak borak jarang sekali..hai pemalu wehh dia bila dah besar2 pada hal sebelah umah je pon..sengeh2 je la dia bila nampak aku....

Tu citer misteri yang pernah aku alami la...ntah lembaga tu orng ke ape ke aku tak pasti...siap bungkus putih lagi....haihhh..syukur aku tak pengsan 5juta kali kat ctu....kalau pengsan...sape la nak tolong kalau dah si mangkuk tingkat tu dah lari awal2....hahahaha....kalau dah takut tu..kau lari tak cecah tanah pon kau tak terasa....kau ingat, hantu je tak cecah tanah....org pon bole tau...hehehehe....








 Kalau hantu tu kiut miut cam ni agak2 kau lari tak???silap2 kau ajak dia main set2 bom2..tak pon galah panjang...baling seliper pon ok......hehehehe...
 

Nov 21, 2011

Surprise la konon..tehehehe....(",)





Setahun bersama...masih banyak tahun yang perlu ditempuhi....harus bertolak ansur dan saling menghormati.....

Nak sambung cerita aku nak buat surprise kunun2 tu...kan baru ni aku ade citer pasal nak buat surprise pada Cik Jazie.(Yang aku amik cuti Jumaat then dia tak tau tu). Gini kisahnya...petang khamis tu aku dah get ready beg aku nak balik Kuantan. Beg galas 1, beg hadiah 2.>>(bos aku bg hadiah...1 lagi tu aku nak kasik Cik Jazie)..

Petang tu aku naik bus kat pekeliling(seperti biasa la). Selalu aku dgn Cik Jazie ni memang bersms. Tu yang aku risau sebabnya dia mesti tanyer ade kat mane.?Dah sampai umah ker?Dah makan ker?Dah mandi ker?...selalunya aku kalau dah sampai umah mesti bgtau dia yang aku dah sampai umah.

Kebetulan pula dia tak tanyer so aku pon tak bg la mesej aku dah sampai umah ke belom, aku just mesej borak2perkara lain (dalam hati aku harap dia tak tanyer aku ade kat mane...ye la kan..aku takut gak menipu ni..Niat aku bukan nak nipu..just nak surprise je)...so bila dah borak2...taip mesej sampai sakit2 tengkuk(sejukkkk econ bus lagi...tahap nak terkencing!)...then dia tanyer ade kat mana?aku?hehehe...aku terus senyap tak balas mesej dia....

Pastu bila dah sampai area jaya gading (salah satu tempat di Kuantan)...aku pk semula kan..kalau aku nak jalan kaki masuk ke taman perumahan mak dia tu jauh ke dalam, aku lak nak terkencing...aku rase macam tak jadi je aku nak berjalan balik ke rumah...aku bajet nak ketuk pintu umah then bila dia buka pintu ,dia tgok aku...sudahnya tak jadi sebab aku call je dia suruh amik aku kat bus stop...

Bini: hello baby(eh jap...jgn muntah sebb aku mang suke panggil dia gtu..ikut suke aku je nak panggil dia pe, tp selalu panggil yang elok2 la)[tp ade sekali aku panggil BAN, dia tonyoh manje pale aku]hahaha...>>tu nama kawan2 dia panggil<

....bole amik tak kat depan?

Laki: depan mana?

Bini: Depan ni la...Taman Tas kat bus stop...(mase tu dalam bus lagi...tp dah dekat nak sampai taman tas)

Laki: Aik balik ke?

Bini: ha'ah...amik ek

Laki: Tipu.....

Bini: Mana ade tipu....betul2 ni...ni bukan cubaan.

Laki: kat mana ni?

Bini: dekat nak sampai dah ni...

Laki: patut la tak jawab td ade kat mane...hehehe

Bini: hehehe...cepat ek...nak terkencing ni..kang orang kencing berdiri kang.....

Laki: Ok2....

Aku siap2 gtau driver bus...bila dah turun tu...aku tengok diri aku sendiri...dah macam orang berpantang..dengan stokin bagai(al-maklumlah...dalam bus sejukkk tahap beku)

Aku tggu la dia dengan penuh sabar denagn beg sane sini macam baru balik dari menjual kat pasar tani.

Tak lama tu dia datang dengan BMX(basikal)>>>heh tipu je

Dia naik kapcai dia....kepeh..kepeh.. dan aku terus meloncat naik moto..(hebat tak aku)

Mujur la dia tak tanyer lebih2 brg pe bawak banyak ngat...aku just jawap kasut (aku tak tipu ok..mang aku bawak balik heel aku yang melambak2 tak pakai tu).

Balik2 tu aku terus masuk toilet la...Mak mentua aku yang terlelap pan tv tu terkejut tengok aku..hehehe peace!

Cik Jazie pon kemas2 nak balik umah kami pula...

So malam tu kami buka hadiah yang bos comel aku bg tu...aku suh Cik Jazie je yang bukakan sebab aku dah tau hadiah ape sebab bos aku yang bayarkan.(konon aku nak hadiahkan dia menda tu tp sudahnya bos hadiahkan)...

Cik Jazie sambil buka sambil dia teka-teki ape ade dalam tu..semua dia cakap semua salah...bila dia tgok DVD player dia suke sgt sbb DVD dia yang lama tu rosak...ape lagi....malam tu gak dia pasang.

Hadiah yang aku nak bg dia...aku simpan dalam almari. Aku ingat nak bg sok kan hari. Malam besok tu pas kami dinner...(hadiah dia awal2 aku letak dalam bilik atas bantal dia sebelum kami kuar dinner)

...terus balik umah bawak balik DVD alamak toyol dan Conan. Hajat nak menonton movie batal sebb aku mcm nak tgok gune DVD baru...keh keh keh

Aku tggu dia masuk bilik....haih...lame pulak dia nak bole masuk..aku tak nak la masuk dulu...nanti tak surprise la....bila dia melangkah ke bilik, aku dok pasang tv..(saje lengah2..hehehe)....

Aku skodeng kat langsir bilik...dia nampak hadiah atas bantal dia...dia tengok dan tak berani nak pegang kot...aku pon masuk bilik sengeh2...dia tanye sape punya..aku jawap abg punye lah...bukan lah..

erm wangi...........perfume satu set...wangi tak?hehehe

Dia tanyer harga>>>mang tak la nak jawab jujur kan...mahai bukan ukuran..jnji ikhlas..hehehe

Tak kira apa jua pemberian...kecil atau besar...murah atau mahal...asalkan ikhlas...ape yang penting...kasih sayang...cinta...semuanya kerana Allah...

Selamat Ulang tahun perkahwinan Sayang.....






*Tq so much Kak GG for the gift!We love it....

Nov 15, 2011

Sesaje je.....(",)



Sebenarnya tak de ape pon..saje je tempek gambar kawen ni dalam entri ni sebab Jumaat ni (18.11.2011) genap setahun kawen. Saje amik mood kate orang..heh heh heh...kira enibeseri pertama la ni...mohon agar kekal berpanjangan...amin...(Sila tadah tangan amin tau)


Suzie dah amik cuti Jumaat ni..nak balik Kuantan la ingat Khamis lepas waktu kerja...Cik Jazie tak tau lagi ni Suzie cuti...nak gtau dia ke tak ek?erm...(konon nak surprise kan dia tp Suzie sampai malam bute tu kat Kuantan...takut lak nak lalu jalan gelap tu, mahu kecut perut!)erm..tengok nanti macam mana. Trun bus nanti tawakal je la kot..(ye la tu)..hehehe...silap2 Cik Jazie dah tahu..

Semalam nyaris kantoi sebab dok ralit bercerita pasal interbiu kerja ari sok (rabu)..Suzie citer kat dia interbiu mendadak, baru tahu. Suzie cakap la kalau interbiu ari Jumaat ok lah sebab Suzie cuti Jumaat..ALAMAKKKK.....dalam ati..kantoiii...Cik Jazie pon senyap je then ntah macam mane dapat akal sat...bukan niat nak menipu tp Suzie konon nak surprisekan dia je tp Suzie rase kan dia cam tau2 la...sebab dia mesej Suzie "Sebenarnya syg ni balik hari ape?"....Nah!ayat tu berbau syak tau..macam tau2 jek puteri dia ni sedang menipu sunat...ala...kena jawab ker?tak surprise la...orang bajet nak terjojol pan pintu then peace bila dia buka pintu..hehehehe.(sekali mak buka)hahahaha

Nak lebih dramatik lagi...konon nak terus balik umah IS then masak2, cari kek, pasang lilin (umah biar gelap ok!Pastu kau jalan tersepak sana sini)...Then call dia cakap "abang leh balik umah IS tak sekarang?" mesti dia jawab......"kenapa?"..Pas tu ada la adegan paksa memaksa gak suruh dia datang umah IS kami. Kalau dia datang then dia buka pintu....tak ke surprise tengok kemeriahan atas meja (bajet aku masak untuk sekampung)...hehehe(tp ni bajet dia tak bace ar blog aku sebab dia bz sekarang ni)

Dok pikir jugak ni nak masak pe untuk dia.(sekali makan kat luar)..nak p animun tuk kedua kali, cuaca sekarang tak menentu lak..tp kata Cik Jazie bulan 2 dia bawa kan...wah rase nak melompat kijang....tak pe2..[sayang tggu dengan penuh sabar]>>>(ayat tu macam sopan, polos, poyos plus gedik weh)..hehehe


Sementara dok mikir ni, ape kate layan dulu la picca poyos kami kat bawah ni...mang saje tempek!Penat tau satu2 nak masukkan...tu pon tak semua..giler kalau semua 1 hari pon belum tentu habis masukkan nak2 tenet yang selow macam siput sedut....(padah cari sendiri)..





Oh dia sangat putih...
Oh ya..dalam picca ni mang aku tak masukkan pic tgn kami bersebelahan sebab serius macam taik cicak kau! Tp Cik Jazie selalu cakap...>>>[tak pe...hitam tak cepat kotor!]







MUaahhhhhh.....



TATA...nanti sambung pe jadi seterusnya.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails