Nuffnang Ads

Jun 21, 2010

TerkeNang...

Inikah yang dinamakan bahagia??Syukran Ya Allah...ku bermohon agar dipermudahkan segala urusan...amin..
 
Urusan penetapan tarikh nikah dan kenduri sudah ada...sedang berusaha membuat persiapan agar tidak kelam kabut setiba majlis nanti(agak2 skema tak ayat tu?hehehehe....)

 
oh....bukan mudah juga ye nak kawen neh...macam2 nak kena settle...
dari urusan pakaian,andaman, cameraman,canopy,periok belanga,lauk pauk,bunge telor,gift n everything...sume masuk list...
saat ini.....

 
saye sgt teringat kan arwah mak saye..da 21 tahun arwah pergi meninggalkan saye.waktu tu umur saye 6 tahun...
sekarang saye da nak kawen.Dah besar upenyer saye...hehehe
tapi saye rase seedey...tak tau kenapa...mgkin dek kerana saye beli barang kawen sorang tanpa ditemani ibu yang bole membantu saye buat pilihan atau mgkin kerana saye sgt sensitif ketika ini...tp tak pe...saye da biase sendiri..(namun hati tetap sedey cuma dilindungi oleh senyuman ini)hehehe
Saye masih ingat lg...selepas arwah pergi..abah yang jaga saye..makan pakai abah yang sediakn...dia sgt kelam kabut..mana nak wat sarapan lg,nak hantar saye pergi tadika lg,pergi keje lg,amik saye dari tadika lg..penah saye tercekik tulang sewaktu sarapan (tak ingat makan aper...yang pasti ader tulang ikan)hehehehe..dek kerana itu,saye masuk lewat sekolah dan pas tu menu saye da bertukar...asyik makan oat sampai naik jemu n muak but i still telan..hahahaha

 
Rutin harian saye lak pas balik tadika..abah pasangkan video(mase tu pakai video tape bukan cd)lagu cam A Go Go la....pop yeh yeh bagai....sampai tertdo saye tgok..tiap hari lak tu..hahahaha...adoiyaiii...
tp sgt sedey satu hari abah bawa saye ke waterfall(umah mang dekat dgn waterfall..sape2 nak mai bole...silakan). Sedang saye mandi manda seorang diri..abh just dok atas batu sambil pegang air kotak tebu(paket lame tu yang ader gambo pokok tebu).saye tgok abah dok perhatikan satu family sedang makan2 berkelah...saye ralit memerhatikan tingkah laku abah saye sehingga sedar tak sedar saye menitiskan air mate.lantas terfikir kenapa abah tgok kuarga tu makan...adakah abah lapar?atau adakah abah sedang teringatkan mak..saye ketika itu bagai memahami keadaan abh then terus mendapatkan abh dan cube alih perhatian dia dgn meminta air kotak yang dipegang..Oh sungguh sedey hati ini..bernekad nak balas jasa abah...(selamat hari bapa abah)

 
oh banyak lg kisah sedey saye nak bole ke besar dewasa ini...(ckup cni dulu)hukhukhuk(batok2 ckit..)hahahahaha

 
Now...
my wedding da tak lama...saye perlu wat persediaan...thanks tu encek baby(oh panggilan manja for my future hubby...sila jgn muntah dulu hehehe) sebab manyak menolong Cik sayang wat persediaan..Bersyukur dipertemukan...Moga jodoh kita diberkati dan berkekalan walaupon di alam lain kemudiannya..amin Ya Allah....


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails