Nuffnang Ads

Sep 9, 2010

Cuti Raye...

Assalamualaikum kengkawan...

1st nak tanyer, macam mana dengan persiapan raya?Oh untuk diri saya ini tidak lah semewah mana. Tahun ini adalah tahun berjimat cermat yeh kerana peruntukkan raya itu telah singgah ke persiapan perkahwinan...hehehehehe...nampaknya saya terpaksa menjalani inflasi sifar...(eh tidaklah juga kerana manyak berabih tuk kawen...adehh)

citer pasal persiapan rayer..tahun ni saya telah menyediakan satu baju kurung moden kaler hijau (sebenarnya kaler ini tidakla sesuai mana jika nak dibandingkan dgn kulit sy yang itam ini...keh keh keh)tapi dek kerana tertarik marik dgn baju tuh sy wat selambe aje beli...(biarlah org nak kata eh nampak gg aja putih..tu pon kalo gg putih..hahahhaha)-
senget la awak ni Suzie Syuhada patut la org panggil bolok wok kat sy...kakakakaka (Tau bolok tu aper?Bukan haiwan atau makanan tau dan bukan sejenis benda mahupon alien.Bolok itu maksud dia macam mana ek nak terangkan?adehh...jap nak pk...erm bolok tu macam...macam...adehh payah nya nak dapat ayat sesuai...isshhh susah betoi nak dapat ayat standard..senang cakap otak masuk air gak la sy neh, loyer buruk pon ye gak la..Serabut?Serabut dgn lawak mangang...muhahahahaha)eh melalut2 lak...ok2...baju kedua lak sy beli jubah..hehehehe...agak2 ok tak?Bukan senang nak tgok sy pakai jubah...ha...tahun ni pakai jubah la..cantik aper...jubah yang cantik...kekekeke (puji sendiri)..tu je lah yang dibeli...selebihnya sy mang suka sgt selendang so sy beli selendang yang hujung dia ada batu bata tuh...sebenarnya batu tu tergantung2 kat hujung selendang.Sangat comei n cantik.Tapi bukan lah batu bata tapi kawan baik sy panggil batu bata...huh dengki betoi kamu ya encek adi a.k.a pakcik...dia cakap dia dengki sy beli selendang batu bata tuh..(kebetulan g soping dgn dia tetapi telah beritahu encek baby sy tau, bukan scandal tau)Mase 'pakcik' tu cakap dengki kat sy beli selendang batu bata..sy telah bayang dia pakai selendang tuh...hehehehe...kalau dia balik umah pakai selendang tu agak2 mak dia kenal tak?hehehehe...kamu jgn ngengada nak jd 2 alam!!hehehehehe...pakcik sila jgn marah sy yeh...nanti sila bawa sy lg...

Lagi citer pasal raya...tahun ni bisnes kuih raya along makin bertambah jumlahnya...huh tak menang tangan..sian dia...mang setiap tahun begini...sakit pinggang,tido ternganga adalah perkara biasa...keh keh keh...penat woooo....sy dah pon edarkan pada kawan2 yang oder..yang tak oder tak da yeh...hehehehe..>kalau nak dtang umah kat kuantan...hiihihii

Sok dah raya tapi sy still lagi kat opis. Bukan bermakna sy rajin kerja tau tapi gara2 nak jimat cuti...hehehehe...terpaksa la jimat cuti tuk nak pakai time kawen nanti atau pe2 hal yang urgent.Meh la datang nanti yeh kengkawan...nak datang raya pon leh...(sila sediakan duit tuk sy yeh..leh ker?). Saya keje separuh hari jek ari neh. Tghri karang blah ah balik..hehehehe.Dianggarkan jam 5.30 petang saya sampai ah Kuantan...kalau tak jem la....kat K.l pagi ni g kerja...fuhhh jalan tak jem langsung...best giler...hehehehe. Paling best sebab petang ni nak jumpa dgn encek baby(bluweekkk)..leh berbuka pose sama...yahuuuuuuuuuuuuu

Okla...sy nak sambung keje kejap..then nanti sy sambong merepek kerepek lagi yeh...


*Psstt...Psttt :SELAMAT HARI RAYA YE KAWAN2...TIME TUK MEMBONCITKAN PERUT...MAKANAN SEDAAPPP2..........HEHEHEHE



2 comments:

  1. tkde persiapan sgt..hukhuk..sbb jarang smbut sgt raya pose nih..

    ReplyDelete
  2. tak pe la...aper pon camat ari raya ye awak...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails