Nuffnang Ads

Sep 21, 2010

Susah Hati...

Maaf lambat ckit upload gambar raya ya....nanti akan dimasukkan. Keadaan sgt lah tidak sesuai lagi...lagi pula adik minjam camera...gambo semua dalam tu. Belom sempat nak save...hehehehe.
Adoiii....hati sgt lah susah...buat kerja semua tak jadi...sudah habis makan 3 keping roti...tapi hati juga tetap susah hati...huhuhuu....(aik cam pantun lak)
Sebenarnya Encek Jazie saya masuk spital...bukan suspek denggi tapi memang sah...adoiii...sgt susah hati sekarang...hanya mampu berdoa...sekarang dia sudah dimasukkan air. Minggu neh sy nak balik tengok dia...uwaaaaaaaaaaaaaaa....
Abah suh banyak berdoa...kata abah lagi..ini ujian buat kami. Tak lama lagi nak kawen, harap encek jazie cepat sembuh ya....

Teringat pula detik perkenalan kami....
Dulu...mase tu nak lintas jalan, konon nak menyeberang jalan la.Nak g bus stop yang kat depan tu. Tapi nak dijadikan cerita, ada la sebuah keta kaler biru nak langgar sy yang kecik neh...tapi dia tak langgar lagi la...cuma nak ter je...bila sy gerak..keta dia gerak..sy benti eh dia pon tak gerak..keadaan saya macam teragak2 la kan...alihnya sy terus lintas jalan. Dia pon terus ke destinasi dia. Tapi sy tau dia salah seorang pekerja yang satu tempat kerja nya dengan kawan satu umah saya (Mase tu la. Sekarang encek jazie tak kerja ctu dah) Kawan umah saya tu nama dia Zana. Mase tu dia kerja sambilan kat Jabatan Pertanian. Balik kerja petang tu, sy citer kat Zana pasal kejadian pagi td. Zana cakap tu Hajazi. Mngkin dia salah org. Dia pikirkan yang sy ni Zana pagi td sebabnya Zana selalu tgu tepi jalan dan tumpang aja sesiapa yang kerja di ctu...hehehehe

Then suatu hari Zana ni dah dapat tawaran tetap kat Putrajaya. Maka Zana tanyer la samada sy nak ganti pat dia tak. Tapi macam biasa kena temuduga juga. Nak dipendekkan citer, sy dapat la kerja sambilan kat Pertanian tu ganti si Zana ni..
Kat ctu, sy kerja macam biasa la kan. Tak kan luar biasa lak.hehehehe. Kadang nak tau gak muka yang nak langgar sy tu kan.ehehehehe...then sy tau saper...Oh dia neh rupanya.
Masuk beberapa bulan kerja kat ctu, ader la membe nama sepui jumpa sy dan komplen nape sy tak letak no tepon kat buku tepon pekerja...katanya susah kalau ader aper2. Saya cakap nanti saya taruk la..eh dia cakap tak per2 biar dia letakkan...haisshhhh sy ni yang mang lurus terus tulis no fon atas kertas kerana pikirkan dia nak masukkan dalam buku. Huh rupanya dia pas no sy pada encek jazie neh. Tapi dia tak da la fon atau sms sy kan. Masing2 wat dek je. keh keh keh..Konon masing2 sombong la. Tapi si Sepui ni asyik suh sy berkawan dgn Hajazi neh..katanya lagi nak tggu aper lagi, dia baik, kira saper kawen dgn dia kira basuh kaki aja..tu katanya lah. Huh sy buat dek lagi la. Haiishhhh tak kan paip cari baldi kot.(aik aper punya peribahasa neh)

Suatu hari tu sy nak hantar document kat Pak cik B. Pak cik ni kira veteran la. Dia baik dgn Hajazi neh. Pak cik ni tanyer sy dah berpunya ke lom????Issshh mang la tak da(jawab dalam hati je tau)hehehehehe. Then dia suh sy kawan dgn Jazie ni..hehehehe(sy malu la). Dia bg la ckit2 ceramah. Dengar je la...kekekekee
Tapi sy still wat tak tau. Dan dia pon wat tak tau. Cuma pandang2 dan senyum2 je la.hahahaha. Ha.....kebetulan lak along sy buat sample kuih raya untuk amik tempahan bulan pose nanti. Sy promote arr kat pat keje kan...then kat dia neh sy malu lak nak pomot2 kan..alih2 sy mesej je dia(Psstttt...pssstttt....no tepon dia sy amik kat dalam buku pekerja..keh keh keh..) Mesej tu berbaur soalan "Salam awak...awak nak beli kuih raya tak?" treet..treet..bunyi mesej berbalas(haishhh macam tu ker bunyi mesej tepon..hahahahaha) Dia jawab "Kuih ape ada?" aik dalam hati sy jawab "aik dia tak tanyer ker aku saper"..Ces rupanya dia da tau mesej tu dari sy kerana awal lagi dia da save no sy dalam fon dia. Sy balas balik "Kuih Tart gulung ada, biskut nestum ada, kuih sarang semut ada, kuih semperit ada....bla...bla...bla...". Siap bg harga sekali. Then dia jawab. "Bagi sy tart gulung 1"...then setat dari ctu kami ber sms la...Then suatu ari dia ajak g kenduri anak staff kat ctu kawen...haiisshhh dah kena gosip pula...suatu ari, dia pula teman sy beli barang...huh sy yang sungguh malu...tu la 1st kuar date kot.Date ker???ishhh mana declare lagi...sebelum balik dia lanje cha kuew tiaw. Huh sungguh sedap...sampai ari ni sy suka makan makanan itu...heheheehe

Tapi satu hari tu dia ada la mintak sy baiki kom dia yang rosak. Saya cakap ok sy tolong. Mase tu bulan pose. Dia amik sy kat umah sewa bawa g umah mak dia. Adehhh....sebenarnya sgt lah malu tapi wat2 selambe je kan...sampai2 je kat umah mak dia...saya salam mak n tok dia(sekarang tok dah arwah)...then saya terus la g kat komputer dah belek aper yang patut...tekan tu tekan ni....taraaaa...siap la....
Bila dah siap baiki komputer dia, sy g dapur konon nak g menolong mak dia siang ape2 yang patut untuk masak tapi mak dia cakap tak per...dah siap da katanya.Sy pon tercongok la tunggu encek jazie...sementara dia mandi, sy dok borak2 dgn mak dia....korang tau tak???sebenarnya bila declare baru dia citer kat sy sebenarnya dia nak uji sy je....mang betoi komputer rosak tapi rupanya dia nak tgok cara saya dan sikap sy pada org tua...then katanya saya LULUS ujian tu...hehehehe...sy tak tau dia nak uji...pandai dia ya???heheheeh...pastu sebelum dia hantar balik,kami singgah bazar kat bandar Kuantan..dia lanje murtabak Pekan yang glamer tuh...maceh ye....

Then hubungan kami makin rapat. Macam bukan kawan je. Kawan tapi mesra kot. Sy mintak pendapat abah saya...abah sy bagi hint baik punya. Sy bukan apa, sy tanye abah kerana sy hormatkan dia lagi pula sy tidak mahu episod luka dan berdarah kembali lagi. Cukup la sy penah terluka dan menderita...(Oh stop ctu ya)

Bulan pose tu la kami declare..Alhamdulillah...tapi sebelum menerima dia, sebagai gadis dan wanita, sy perlu memandang dari beberapa aspek. Tak mau pisang berbuah 2 kali. Alhamdulillah semua baik2 aja. Moga selamanya lah. So sekarang tahun 2010. Bulan 3 tu ari kuarga dia risik. Then insyaallah 18.11.2010 nanti kami akan bernikah...4.12.2010 tu kenduri ya...Sila jemput datang ya semua.........datang awal dapat gift...hehehehehe.....


 Cepat sembuh ya............uwaaaaaaaaaaa...Nak balik Kuantan..............Ni la susah kalau sorang dok K.L....sorang lagi kat Kuantan.......Cepat2 la sy dapat kerja kat sana...............

Doakan kami ya.........



2 comments:

  1. panjangnya cerita dia, puas dah baca...

    kisah cinta yang menarik. Moga jodoh berpanjangan ya kak Syud.

    Moga dia cepat sembuh. amin,

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails