Nuffnang Ads

Jul 11, 2011

Aku dan encek kambing....

Jumaat dua tiga hari lepas aku balik Kuantan...so Sabtu aku just lepak jek kat umah dengan encik Jazie....aku macam bosan pula kat tv cam tak menarik mana la citer...Cik Jazie lak tengah pulun main game zombie....(haih...mang semangat benor muke dia)....aku lak tak tahu nak wat ape...kejap dok atas kusi...kejap kang dok bawah...kejap kang aku tongkat dagu sambil tgk cik Jazie main game...kejap kang aku dok bukak peti sambil amik hawa sejuk dari peti (bukan amik barang pon!mahu rosak peti ais kalau macam ni...nak tgu econ lambat lagi)...pastu aku dok sandar kat dinding dapur..(tak da motif)...mungkin aku belaja nak jadi spiderwoman..(maybe!)..Sungguh boring tahap cipan lor!
Then aku masuk bilik...try golek2..huh mang tak leh la..rimas!Pas tu aku kuar semula g ke ruang tamu...Cik Jazie still main game. Bosan yang amat then aku try kira semut api yang ada..(tipu!)


Tetiba......


Cik Jazie: Sayang....jom kiter g pantai...kiter g kelah. Bole abg mancing sekali...


Aku budak baik: JOM!!!!...(mang dasar puaka la aku xcited kan..macam nak melompat aku. Mungkin Cik Jazie tahu aku bosan). Eh tapi....kita nak bawak bekal ape?Nasi tak masak lagi...


Cik Jazie: Mee goreng td kan ade lagi (oh...aku goreng mee basah je pagi td)


Aku budak baik: Ok baik.....(lalalalala...sambil aku berjalan ke dapur nak kemas keperluan untuk bersantai2)



Dengan muke aku yang tak berbedaknya...menonong jek aku masuk keta..kikiki...ni semangat namanya....Bagus!Sunblok juga tak pakai!
Dekat je pon pantai dengan umah...so aku cincai je la....Sesampai tu Cik Jazie dok betulkan joran dia...Ni la first time p kelah dengan Cik Jazie selepas berkahwin...seronot weh...aku cam nak mandi pantai.....rase lame dah aku mandi laut ni...(kononnya la)
Then sementara Cik Jazie betulkan joran dia tu...sempat la jugak aku mencekik sepinggan mee...lepas siap keje dia, dia pon join aku makan....




Tengok muke wallnut aku..(cik jazie gelarkan aku wallnut gara2 pp aku tembam macam walnut game zombie!)

Tp tak lama tu dia nak uu..uukk...(berak!)Dah la tak da tandas ctu...aku bg cadangan p cari je surau terdekat tp dia cakap macam tak sempat dah..(cik jazie mang perot sensitip ckit)...
Habis tu macam mana?Aku tanyer dia...
Cik Jazie terus bukak baju then terjun laut....(Aku rase dia uuu...ukkk dalam tu, terus aku terbantut nak mandi laut!)....

Dari jauh dia lambai2 tangan kat aku...nak suh aku join sekaki kan...tak nak arrr....takut taikkk timbul!...dia jawap tak de la....huhuhuu...

Then korang tau tak...sedap2 aku dok layan SS(Syok sendiri) amik gambar, tak sedar encik kambing datang dari belakang. Mang baik punyer arr dia sergah aku......makk aiiiii terkejut aku sampai aku tersnap muke dia....





Nah! Ni dia.....









Kuyu jek muke dia...raih simpati aku la tu...hehehe. Dari jauh dengar Cik Jazie jerit...dia suh aku halau je kambing tu...ok....Syuhhh...syuhhhh...syuhhhh....sambil tangan aku halau2 kambing tu (mang tak de bakat langsung halau kambing cenggitu!)....oleh kerana aku halau lemah gemalai...eh2...cik kambing cam best je makin datang dekat kat aku cam nak tumpang bersila sekaki kat aku ni....*meh cni nak suapkan mee*....

Citer pasal encek kambing, teringat pula aku pada seorang kawan aku time sekolah dulu. Aku dok asrama dulu. Aku dengan kawan aku tu bawak roti then makan2 kat kerusi yang sedia kat luar hostel tu...kira tempat lepaking kitaorang arr...sambil beborak sambil makan roti...kawan aku lak sambil borak tu tgn terjulur je, sedar2 ade encek kambing ragut roti. Kawan aku punyer lah terkejut sampai dia tertampo encek kambing tu sambil kat mulot encek kambing tu ade lagi roti terjuntai2...terkulat2 aku tengok muke encek kambing....aku cakap: Gila ko tampo dia! (sambil aku tahan gelak!)....mang sian kambing beliau itu. Beliau kena tampo@pelempang...kalau ingat2 aku senyum sorang sebab lucu jugak walaupon aku sian pada beliau.

Pastu Cik Jazie datang...dia suh aku berkemas masuk barang dalam keta then join p mandi laut...
Sempat juga aku lambai cik kambing dan bg flying kiss kat beliau....tata cik kambing...nanti jumpe lagi...kikikiki







Then Sempat la aku snap pic ni sebelum aku p mandi...















Syok2 mandi tetiba kan.....badan aku bertukar jadi sasa....aku nak sasau weh kejap.....aku mula rase berkeringat....aku mula takut....korang tgok bawah....



-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-






Taraaaaa......

hehehehehe......

*Gurau aje...hehehe







Aku tengok bukan sasa dah tapi dah macam penyu jek....kih kih kih




Then lepas siap2 mandi tu kami terus ke bandar beli tiket tuk nonton movie...12.15am tiket tu...dah lame tak nonton memalam...eh...pepagi bute!...kemudian terus balik umah
sebab nak tgu movie lambat lagi...



JOM....bersiap2...

Aku baru nak p tengok Transformers....(ketinggalan betul!)...tak pe la...sebenarnya dah lame sgt tak midnite....Cik Jazie yang bg cadangan...ape lagiiiii....moh le!......(^____^)









Sudahnya aku terlelap kejap weh!Sedar2 pon sebab Encek Jazie jentik hidung Suzie.....terus segar mate then tgok citer pai habis!



TATA......LoVe u olls....















2 comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails