Nuffnang Ads

Oct 10, 2011

Jamuan makang bersame jirang tetangge..(",)>>Sila bace kot ganu...hehehe

Hai...

Diam tak diam dah dekat setahun Suzie tawen...18.11.2011 cukup setahun. Dah dekat setahun juga la duduk umah kat Indera Sempurna tu. Tp Suzie je yang jarang ade. Ni la 1st time buat makan-makan bersama jiran tetangga kat ctu..mereka kat cni share duit dan buat jamuan raye...seronok jugak la walaupon malam tu ujan turun dengan lebatnya.

Pagi tu kami kaum pempuan dok siang menyiang sayur payur (payur??)...kaum laki lak siang menyiang ikan, sotong, daging dan yang sewaktu dengannya untuk BBQ. Menu utama nasi ayam...hum...makan tak hengat...Suzie dgn mak mentua makan sampai se'eh...hehehe...tak de la..Suzie makan ckit je sebab kenyang air...minum je dah berape tong (TipU la tong!!!)

Yang kelakonya..ujan dah la lebat time tu..so ramai lepak kat porch umah Suzie...Suzie amik ikan bakar dan letak dulu...g berlari amik air sementara tu. Sampai semula depan umah, ikan bakar kena kebas dek budak2 remaja ni..."OOOOoooo kebas ek?"..."tak de la kak..kami amik je..."hahaha...sweet betul diaorang ni. Masing2 bersila ngadap makanan...aku tak marah pon..saje usik depa...depa rupanya tukar ikan...amik la dik oiii...banyak lagi nu dok tgh bakar...jenuh nak habiskan...


Malam tu banyak jugak la nasi ayam tak habis dan masing2 tapau bawak balik..Suzie pon amik tp ckit je sebab takut tak habis..kami tinggal berdua je pon.

Yang penting kuih Suzie licin..hehehe..lega tengok licin....harap tahun depan ade lagi acara cenggini...boleh merapatkan ukhwah sesama jiran tetangga....ye dak?


Selamat beramal....(",)



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails