Nuffnang Ads

Feb 18, 2011

Honeydew...Part 1..~~Destinasi Cuti2 Mesia.


Punyer la lame entry ni nak kuor kan...
Org dah sampai london..haku baru sampai temerloh...punyer la bz tak sempat nak ngupdate belog...tu belom ader ank lagi...kalau ader mang penuh la siput sedut dok lepak sambil menyanyi riang sebab tuan belog tak kemas belog neh...Ni pon sebulan purnama nak menyiapkan....haaihhhNi nak citer pasal entry yang nak pupus nyer citer sebab simpan punye lama leh buat pekasam yang digoreng + letak bawang goreng + cili ckit (ape haku merepek neh!)..be serius ok..Raye cina baru2 ni baru la sempat g honeydew..LOkasi pilihan adelah di Langkawi...mulanya kami berdua plan nak p bandung sambil minum air sirap bandung dan mee bandung..(lagi sedang merepek!)...
Tapi kami telah dapat hadiah percutian dari bos Suzie yang putih melepak tu. Name dia Kak Najwa...Maceh ye kak...kami somi isteri mang enjoy la p Langkawi..Mesia santekkkk...mari lah kita menyahut saranan cuti-cuti Mesia...beh wooooo....sampai menggigil lutut panjat tangga nak ke Telaga Tujuh!Kami pergi 3hari 2 malam...bertolak malam 31.01.2011 koi 8.00 malam. Kami memilih untuk naik bus sebab kalau naik keta...haihhhh.. Penat badan.Tol mahai lak..then kami pilih naik bus dari Kuantan ke Kuala Perlis. Dok dalam bus leh tdo je kan sementara nak tgu sampai sana. Suzie dgn Cik Jazie naik bus koi 8mlm, so koi 7.30 tu kami dah ade kat terminal Kuantan. Mak n Pak mentua Suzie hanto kan. Seperti biasa kata-kata nasihat dibekalkan buat kami berdua...mak mentua ader tanyer Suzie stokin ader bawak tak?Takot dalam bus sejuk...haih...aper punyer lupe la Suzie kan...selalu bawak je stokin karton2 tu...Suzie jawab dah ader...hehehehe..Maap la mak...sebenornya tak bawa. Adessss!
Koi 8.20 mlm, bus tak jugek jalan. Rupenya kena Check dulu dengan JPJ, tapi memang sekarang JPJ check sebelom bertolak ke mana-mana destinasi...8.30 mlm baru bus gerak.


Maap la imej gelap!Kamera murah dowh! Pak cik ni dah nak jalan...Ayuhhhhhh
Pe lagi...bus gerak je, haku ZZZzzzzz.....si awang sebelah pon krohhhh...krohhhh...krohhh...sejuk nak giler...merengkok2 haku tahan sejuk...baju panas a.k.a baju sejok pon kalah...kaki sejok!Tu la tak bawa lagi stokin!
Oleh kerana sejok, so asyik terjaga je dari tdo...nak terkencing tok sah cakap la!!Bila terjage je...tgok jam...haihhhh....tak sampai lagi...sambong tdo....bila bangon je....tak sampai lagi...asal celik mate je tak sampai-sampai lagi. Kata nak travel dan merasa permandangan dgn bus kan. Harusla. Esoknya koi 7pagi baru kami tibe dengan selamat...Alhamdulillah...Sampai je kat Kuala Perlis, terus kami g beli tiket balik. Pas beli terus tuju ke Jeti. Kami jalan kaki je sebab tersangat la dekat. Ade la dalam 5@10 minit...
Bila sampai je kat Jeti, dah mula ramai org nak beratur beli tiket...Aku pon beratur la sekali kan...siap ader mat saleh potong Q aku...agak2 la kan...dalam hati aku "nak kena siku ke ape ni?"...tapi dalam hati la kan...aku bebel dalam ati jek sokmo...kikikiki...
Dah beli tiket, kami masok ke ruangan menunggu....MAK AIIIIIII.....korang tau tak?tak tau kan?Ramai giler weh makhluk Allah termasuk la kami berdua. Dah tu kami tak dgr lak org pengumuman feri...Bising dowh...tgok org berpusu-pusu je nak kuar tuju ke feri...aku pon g la tanyer minah yang dekat2 dgn aku tu...Oh memang feri yangbakal aku naik rupanya yang dipanggil2 tadi...nacib la tanyer...



Sempat lagi la Suzie amik gambo neh...mase neh tgh beratur nak masuk feri...Tiket koi 8.00 pagi.





Bila dah masuk dalam feri, sadisnya tempat kami rupanya lain2 tempat....tgok tu Cik Jazi dok jauh ckit je...terkulat2 la aku tp tak pe...aku layan mak cik pakcik yang kat sebelah ni....Peramah kan Suzie...hahahahahaha



Aku sangat la terujakan naik feri neh sebab belom pernah naik...hahahahahaha..(sian). Koi 8.15 pagi feri baru lah feri gerak.Enjin dia punya lah kuat gegaran..mngkin kipas dia...bergegar kusi aku weh...lemak2 aku mesti menari2...hahahahaha...Oleh kerana dok asing2 dgn Cik Jazie...Suzie dok klik sana klik cni amik gambo....bila dah puas amik gambo, dok diam2 sebab pale mula penin2...main mesej2 dgn Cik Jazie juga...tapi pale penin so diam tak terkata.
So sampai Jeti Langkawi dalam koi 9.10 pagi...kiran ader la dalam 45 @ 50 minit perjalanan...tp 1 jam juga lah sebab feri nak parking semua kan.


Ni la muke org yang tak mandi...ade hati bergambo...hehehehe








Sampai je....Fuhhhh....Indah sungguh ciptaan Allah S.W.T...air laut biru, hijau je air laut.....sgt jernih....
Terus call penyewa keta....bayar rm200 guna untuk 1 hingga 3hb. So ape lagi....perot lapo...hurm..sebelom check in, kami g menternak lemak dulu lah....





Ha kat sini, nasi putih n lauk pauk dijadikan sarapan pagi...Cik Jazie tak biasa makan nasi putih pada pagi ari tp nampaknya dia cukup selera menikmati juadah..heh ayat skema dowh... :)

Pas sarapan kami terus pergi Dataran Lang..syok gak dok klik klik gambo kat sinun. Meh layan gambo kami....



Tu lah..tak bawak lg cormin mato...dah pinjam hak den.Pakai cormin mato pompuan ye kamuuu...hik hik hik


Cuaca punye lah paneh kan...memang aku hak itam neh lagi makin itam weh. Cik Jazie selambe jek sebab dia cerah doh...huhuhu...(jeles)...Pas klik klik amik gapo bagai...badan mula rase penat tp sempat lagi p Lagenda Park. Ape lagi bergambo sakan lagi ler....










Tengok...berkerut-kerut muke dia tahan panas..kikiki





Best weh...(aku mang teruja sebab pernah kali datang kan...tu yang macam ape jek)hahahaha


Terimalah aksi poyo aku...heh heh heh


Gagahkan aku?





Hehehe...sabo la...tgh amik gamco la ni....




Hah....buat ape tu?Mandrem ke ape?




Tukang bace peta yang sgt bagus...Aku?sgt la gagal bace peta...huhuhu



Oleh kerana tukang bace peta ni sgt la rajin dan bagus...sy ofer diri amik gambo dia...hahahaha



Wah...ikan buntal tu menarik..tp pp aku kuruih ckit la dari buntal tuh!




Wei..tak do sape ker nak tumpangkan aku neh!!!Paneh dah ni...TOLONGGGG NAK BALIK HOTEL.........



Senyum ckit sebab hati berbunga riang sebab dah nak balik hotel tuk urusan Check in lak...bole laa aku mandi...
(sebab tak mandi lagi sejak sampai Langkawi) kah kah kah


Sempat lagi.....POYOS!




Selesai bergambo sakan...kami terus p check in...pas solat zohor...dalam koi 1.45pm tu kami teruskan lagi program ke Underwater World....tp nanti sambung part 2 ok....hehehe...(penyakit malas aku menular!)










2 comments:

  1. wahh..bestnye dia g honeydew kt Langkawi...jelez2...nk honeydew gak, tp masih lg single mingle hingga kini..huk3x..bila la dpt rasa gak ni

    ReplyDelete
  2. cepat2 tau...tak sabar suzie nak makan nasi minyak ina ni....hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails