Nuffnang Ads

Jun 3, 2011

Ujian Bertulis....

Cik Suami call....

Cik Suami: Assalamualaikum sayang....

Aku budak skema: Waalaikumusalamwarahmatullahiwabarakatuh.....(panjang berjela lagi)

Cik Suami : Tengah wat ape tu?

Aku budak skema: Tengah bace buku lali.......

Cik Suami: hahahaha...Kelakar la syg ni...Pas kawen makin pandai loyar buruk

Aku Budak skema: Eh syg mang dari dulu gni tp segan arr nak loyar buruk sgt...kontrol depan abg je ni...hahahahaha-tak de la abg..syg tgh bace buku ni.
Cik Suami: Ok2...Dengar abg nak bace ni.....


Aku budak skema: Aik....(sambil wat muke pelik:tepon semate nak suh aku dgr dia membace ke ape?)hehehe

Cik Suami: Dengan sukacitanya tuan/puan berjaya untuk menghadiri ujian bertulis di Dewan Wisma Indera Mahkota pada jam 2.30 petang (Ahad).......bla...bla....

Aku budak skema: Hah???Biar betik.....sape bagi surat tu?????(pelahap sungguh aku sampai tak sempat dia bace habis)

Cik Suami : Dari MPK -Majlis Perbandaran Kuantan!!!!

Aku budak skema: Hah!!!Ye ke????(aku mang rase nak melompat sebab aku rase dah banyak gila kot aku isi borang MPK. Koleksi gambar paspot aku pun mesti dah banyak kat MPK tu. Ni pon 1st dia panggil)

Cik Suami : Bawa alat tulis, surat, kad pengenalan dan bawa diri-ayat belakang tu aku tambah ok!

Aku budak skema: Baik boh!-hehehehehe

Dialog kat atas tu wat aku hepi sebab macam ade la peluang aku nak balik ke Kuantan semula. Leh la aku dok dgn Cik Suami, leh aku tanam pokok feveret aku, leh aku masak2 kat Cik Suami, leh aku bela kucing, leh aku bela kura-kura, leh aku outing dating dgn kawan baik aku, leh lepak umah mom in law sambil makan jambu cair kat depan umah eh JAMBU AIR ok!Cicah kicap....oh sedapnya....tak de la aku dok K.L lagi....parak juga dok berjauhan ni sebab ongkos pergi balik da berapa...RABAK aku. Tak larat dah nak dok berjauhan...mohon ade la rezeki buat aku ni....(^______^)

Tapi ni baru ujian bertulis...tu pon kalau lulus. Kalau tak lulus mang kompom dia tak panggil temuduga...HARAP MAKLUM!

Harapan aku biar la aku lulus...tp aku tak leh nak mengharap sgt sebab aku tau bukan senang nak masuk dalam MPK ni....

Hari ni Jumaat, so aku nak kena balik Kuantan la sebab Ahad ni (5.06.2011) aku dah nak kena test...

Doakan aku ye kawan2 untuk ujian ni..............-Lots of LOVE!!







8 comments:

  1. amin atas doanya....tq fren!Lap u!

    ReplyDelete
  2. gud luck! selamat berjaya kakak syud!!!! :)

    ReplyDelete
  3. susah kan soalan..
    berebut2 nak masok..haha

    ReplyDelete
  4. cik lala pon hadir juga ye test tu??

    ReplyDelete
  5. suzi...ujian bertulis mpk tu dia tny psl apa? cam pelik jer..hehe

    ReplyDelete
  6. pengetahuan am banyak...kena tau. Tp Suzie out dah rase...huhu

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails