Nuffnang Ads

May 28, 2011

Cut...

Ari jumaat aku kan amik cuti, puas tak tau nak buat ape sebenarnya. Aku sebenarnya tak tau Cik Jazie amik cuti gak Jumaat tu. Dia tak gtau pon. Sedar2 dia gtau dia cuti. Hehehehe...aku punya la seronot sebab aku ader kawan la. Then tetibe aku rase macam cut rambut sebab aku dah serabut dengan rambut aku. Nak je botak tp sat g orang tertukar lak mana satu aku, mana satu Cik Jazie. Hahahaha. So aku p salon yang dekat2 dengan rumah mak mentua aku. Pas Cik Jazie hantar aku, dia p cari barang ckit n dia balik umah mak dia. Lepak sana. Aku lak dok pilih2 nak wat rambut stail ape. Then aku wat la stail yang nak...

Ko gila!!!6 jam nak wat rambut aku tu...tak pernah aku wat lama2 gtu...setakat 3@4 jam biasa la..ni dah sampai 6 jam. Sehari suntuk aku kat ctu. Rupanya mak mentua aku ade kat kedai sebelah. Aku mang la tak pasan sebab pale aku di game kan oleh minah cine ni. Tu pon Cik Jazie yang cakapkan.

Then tgh syok2 nak siap rambut aku tu...tetibe hp aku bunyik katak.(tu bunyik mesej aku). Aku bukak la mesej tu..

Cik Jazie: Macam helmet je rambut...hehehe

Aku: Mana tau rambut ni macam helmet?ade kat belakang ke ni?

Cik Jazie: Mane ade, abg kat rumah lah.

Aku: Habis mana tau ni...

Cik Jazie: Saje teka...

Aku : Mane ade helmet...pandai jek.

Cik Jazie: hahahahaha.....ok lah, abg nak p cowboy jap.(cowboy tu nama pasaraya)

Aku: Hah!!ade kat cni rupanya! Ok...p lah.

Rupanya dia datang tp aku tak nampak dia sebab minah tu tak bg aku gerak sebab dia tgh letak pelembab. CIk Jazi ketawakan aku sebab dia cakap rambut aku macam helmet! Dah tu siap cakap rambut macam orang jahat yang dalam citer star wars tu...(aku tak pernah kot tgok citer tu so aku tak tau la yang mana)...




Hah hambik kau!!! Rambut mamat tu macam helmet! Cik Jazie gelak2 cakap macam tu la rambut aku...(ala...pandai jek...mane ade...penat tau buat...)






Aku berharap la muke aku jadi innocent macam ni bila dah buat rambut cenggini...hehehe




Then bila dah siap.....



-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-



TARA.............











Ha hambik!!! pak mentua n kawan2 aku cakap dah macam permaisuri Mesir...tp Pak mentua aku cakap macam budak2 je muke aku...(aku rase nak melompat kejap)hahahahaha-Pasan!
Cik Jazie lak tak habis2 kutuk tp dia cakap aku macam umur 18 tahun-pengsan kejap aku 2 minit!

Cleopatra ke, helmet ke, budak 18 tahun ke,pelakon cite star wars ke, permaisuri Mesir ke dan yang sewaktu dengannya lah.....aku tak kisah tp masalahnya aku dah tak leh sanggul rambut aku!Macam lain jek muke. Macam kembang semacam...dah tu aku rase nyesal lak cut rambut depan aku tu...rimas gak la..asik peluh jek dahi. Dulu time kecik2 mang abah aku suke cut rambut depan aku tu wat cenggitu tp mase tu tak de erti rimas. Sekarang rimas aje rase dahi. Tak sabar nak tunggu rambut depan panjang....(nak buat stail lain lak!!!)-padan muke!

*Oh bahagianya dengan rambut baru...



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails